Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech

Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech | Kapitola 8

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

12. 9. 2016 03:00 7

Seznam kapitol

1. VA-11 HALL-A 2. INSIDE 3. Starbound 4. This is the Police
5. Overcooked 6. Phantaruk 7. Obduction 8. Crush Your Enemies, The Turing Test

I přestože nás v létě trápil nedostatek velkých AAA titulů, nedá se říct, že bychom nebyli úplně na suchu. Toho, že si velká studia udělala prázdniny, využila nezávislá herní scéna. Ta nové hry chrlila s kadencí dva zajímavé tituly za týden. Pojďte se s námi podívat na výběr těch nejlepších indie her, které vyšly za poslední tři měsíce.

Reklama

Crush Your Enemies

  • Žánr: strategie
  • Datum vydání: 13. července 2016

Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech
i Zdroj: PCTuning.cz

Crush Your Enemies je drobná nezávislá hra, která vás nechá vzpomenout na zašlou slávu historických real-time strategií. Ve hře se ujmete jednoho pravěkého kmene a pokusíte se s ním ovládnout celé vaše okolí – při plnění misí budete muset zajímat strategické body, vybírat správné jednotky, rozdělovat válečné příkazy, stavět (respektive renovovat) budovy a starat se o dostatek surovin.

Nečekejte ovšem zážitek ve stylu například her ze série Total War. Úkoly v Crush Your Enemies jsou lehce zjednodušené (tím nechci říct „lehké“) a mise tudíž trvají vždycky jen pár minut.

Kromě verze pro počítače vyšla Crush Your Enemies také pro mobily s Androidem a iOS, kde je zjednodušený formát možná o něco údernější. Na mobilech tuto hru navíc můžete vyzkoušet zdarma.

The Turing Test

  • Žánr: logická
  • Datum vydání: 30. srpna 2016

Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech
i Zdroj: PCTuning.cz

Logická hra The Turing Test je dalším příjemným překvapením, který musí mít všichni fanoušci vesmíru a logických her. V této hře se dostáváte na měsíc Jupiteru jménem Europa, respektive na tamní vesmírnou stanici. S hlavní hrdinkou Avou Turing se přitom snažíte vypátrat, kam zmizela celá její posádka. Hra před vás v zásadě předkládá zajímavé environmentální puzzly, které vycházejí z nutnosti správně zapojovat některé elektrické obvody za pomoci speciálních akumulátorů. Zní to jednoduše, ale jednoduché to určitě není. 

Na předchozích stránkách jsem vás seznámila s nejlepšími indie hrami, které jsem v létě měla možnost hrát. Samozřejmě že není v silách jednoho člověka odehrát úplně všechno, co během léta vyšlo (a to právě kvůli indie produkci), takže se mohlo stát, že mi některá zajímavá hra utekla. Pokud jste v létě narazili na nějaké další nové zajímavé hry z dílen menších studií, dejte ostatním určitě vědět v diskuzi. Čím více lidí dá hlavy dohromady, tím spíše bude tento seznam kompletní.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama