Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech

Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

12. 9. 2016 03:00 7

Seznam kapitol

1. VA-11 HALL-A 2. INSIDE 3. Starbound 4. This is the Police
5. Overcooked 6. Phantaruk 7. Obduction 8. Crush Your Enemies, The Turing Test

I přestože nás v létě trápil nedostatek velkých AAA titulů, nedá se říct, že bychom nebyli úplně na suchu. Toho, že si velká studia udělala prázdniny, využila nezávislá herní scéna. Ta nové hry chrlila s kadencí dva zajímavé tituly za týden. Pojďte se s námi podívat na výběr těch nejlepších indie her, které vyšly za poslední tři měsíce.

Reklama

Phantaruk

  • Žánr: akční/horor
  • Datum vydání: 16. srpna 2016

Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud (stejně jako já) patříte mezi fanoušky hororových akčních her, nemáte zrovna moc na výběr. Kromě herních sérií Amnesia a Penumbra jsme se v posledních měsících dočkali jen několika málo vlaštovek, jmenovitě Outlast, Layers of Fear a Alien: Isolation, případně i Slender: The Arrival. Jinak jsme měli smůlu. Až do tohoto léta, kdy vyšla nadějný survival horor Phantaruk.

Phantaruk vás zavede na neznámou vesmírnou stanici a vede vás po stopách nebezpečného experimentu. Společně s tím, jak objevujete jednotlivá zákoutí, dáváte dohromady děsivé střípky předcházejících událostí a odpovídáte si na některé palčivé otázky, jako je důležitost vlastní identity nebo nebezpečí fanatických sekt a náboženských skupin.

Postupem času pak přicházíte také k nepříjemnému poznání, že na vesmírné stanici nejste sami. A na řadu přichází survival prvky a plížení před tajemnými, ale velmi nebezpečnými nepřáteli. Stanice se přitom halí do stínů a polostínů a jen na pár místech jí osvětlují nevýkonné žárovky, nebo neonové nápisy. Jediným indikátorem přicházejícího zla tak je podstatné rozostření obrazovky, což není zrovna příjemné a atmosféru strachu to ještě prohlubuje.

Graficky Phantaruk nepatří zrovna ke špičce, strohé prostředí a nedostatek detailů ale stíhá zahladit díky pološeru a vcelku intenzivní atmosféře. Díky strohému prostředí hra navíc není náročná po technické stránce, takže ji v klidu spustíte i na podprůměrné počítačové sestavě.

Jediný problém Phantaruk je proto skutečnost, že atmosféra vyprchá tak dvě hodiny před koncem a hra nenabídne dostatečnou motivaci k tomu, abyste našli odpovědi na všechny otázky. Za těch pár hodin lezavého strachu to ale beztak stojí.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama