Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech

Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

12. 9. 2016 03:00 7

Seznam kapitol

1. VA-11 HALL-A 2. INSIDE 3. Starbound 4. This is the Police
5. Overcooked 6. Phantaruk 7. Obduction 8. Crush Your Enemies, The Turing Test

I přestože nás v létě trápil nedostatek velkých AAA titulů, nedá se říct, že bychom nebyli úplně na suchu. Toho, že si velká studia udělala prázdniny, využila nezávislá herní scéna. Ta nové hry chrlila s kadencí dva zajímavé tituly za týden. Pojďte se s námi podívat na výběr těch nejlepších indie her, které vyšly za poslední tři měsíce.

Reklama

INSIDE

  • Žánr: logická/dobrodružná
  • Datum vydání: 7. července 2016

Nejlepší „indie“ hry, které vyšly v minulých týdnech
i Zdroj: PCTuning.cz

INSIDE je v pořadí druhá logická plošinovka talentovaného vývojářského studia Playdead. Playdead se proslavilo ponurou logickou plošinovkou Limbo, která původně vyšla na Xboxu 360 a následně se dostala na další herní platformy včetně třeba i Androidu.

INSIDE se táhne přesně v duchu Limba. Hráči jsou vpuštěni do silně ponurého světa, v němž opět převládá černá barva, a aniž by jim kdokoliv cokoliv vysvětlil, vydávají se na cestu do neznáma. Hlavním cílem je přežít, k čemuž musíte vynaložit značné úsilí.

Ačkoliv logické hádanky jsou možná o něco jednodušší nežli v Limbu, řešit je budete na větším prostranství a často o poznání důmyslnějšími způsoby. Aniž bych cokoliv prozradila (hra je ostatně na prozrazování docela krátká – projdete jí maximálně za 3 hodiny), jenom naznačím, že k překonání překážek občas stačí zachovat se zcela přirozeně, což je u her tohoto typu naprosto kouzelné.

S malým klučinou v pruhovaném červeno-černém svetru postupně překonáte farmu, prasečí jatka, město ve stylu románu 1984 nebo zatopené podzemí. Hra je opravdu hodně pestrá a od začátku do konce vás nenechá, abyste se byť jen na okamžik nudili. Cestou totiž objevujete zákonitosti daného světa a některé výjevy – například pochody lidí s „vymytými“ mozky, ovládání skupin skrze jakési elektrické helmy nebo právě prostředí jatek – vás tnou do živého.

INSIDE dokázala posbírat velmi dobré hodnocení napříč všemi herními médii. Na serveru Metacritic dostala průměrné hodnocení 88 % / 8,3 bodů a já musím říci, že zcela oprávněně. Ty necelé tři hodiny u hry jsem si užila plnými doušky a už se těším, co Playdead spáchají napříště. Jenom doufám, že se čekání neprotáhne na 6 let jako nyní.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama