Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?

Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 1. 2016 03:00 39

Seznam kapitol

1. Kingdome Come: Deliverance, Mafia 3 2. XCOM 2, Battleborn 3. Far Cry Primal, Dark Souls III 4. Deus Ex: Mankind Divided, Tom Clancy’s The Division 5. Hitman (2016), Total War: Warhammer
6. Dishonored 2, Mirror’s Edge Catalyst 7. Doom, Mass Effect: Andromeda 8. South Park: The Fractured but Whole, No Man’s Sky 9. Divinity: Original Sin 2, Homefront: The Revolution

Loni jsme se dočkali mnoha zajímavých nových her i pokračování známých sérií. Vedle toho nechyběl ani kvalitní nášup z šuplíku talentovaných nezávislých vývojářů, takže jsme se prakticky nikdy nenudili. Nyní je otázkou, jak to bude vypadat v roce 2016. Jaké velké tituly od českých i zahraničních vývojářů nás čekají letos?

Reklama

Pokud herní scénu pozorujete bedlivěji, pravděpodobně vám neušlo, že na rok 2016 bylo přesunuto vydání několika zajímavých AAA her včetně českého Kingdome Come: Deliverance. Vedle toho je pak na tento rok naplánována celá řada lákavých vysokorozpočtových titulů včetně třetího dílu původně české akční série Mafia. Dvojici her s českými kořeny asi očekáváme asi s největším napětím, proti s nimi začneme. A hned vzápětí se vrhneme i na zbytek očekávaných her.

Kingdom Come: Deliverance

  • Žánr: akční RPG
  • Vývojář: Warhorse Studios
  • Datum vydání: léto 2016
  • Oficiální stránka hry Kingdom Come: Deliverance

Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Kingdome Come: Deliverance je středověké RPG z pohledu první osoby, které bude zasazené do našich luhů a hájů. Kreativní ředitel Dan Vávra o tomto svém díle velmi rád říká, že se nejedná o fantasy titul, v němž budeme bojovat s draky a další nadpřirozenou havětí. Z toho vyplývá, že hra si zakládá na věrnosti a to nejen té historické, ale také herní. Jádrem by měly být souboje s meči, které prý budou revoluční. Zapomenout bychom měli na bezhlavé máchání provedené v setině vteřiny, počítat budeme muset s časem, ale i s různými možnostmi vybavení.

Kingdome Come: Deliverance, jehož vývoj byl částečně zafinancován také na Kickstarteru, měl původně vyjít na konci roku 2015. Tvůrci jej ale nakonec odložili, neboť jsou prý velmi puntičkářští. S tím nemáme žádné problémy. Pokud hra bude nadčasová stejně jako Mafia kdysi, Daniel Vávra je už teď zapsán v našem srdci. A propos – nové datum vydání nebylo stanoveno přesně, víme jenom to, že bychom se měli dočkat někdy v létě tohoto roku. Dobrá zpráva je, že pokud hra bude úspěšná, dočkáme se dalších dvou dílů, z nichž každý by měl vyjít po devíti měsících od prvního vydání hry.

Mafia 3

  • Žánr: akční
  • Vývojář: Hangar 13
  • Datum vydání: 2016
  • Oficiální stránka hry Mafia 3

Nejočekávanější hry roku 2016: Na co se letos máme těšit?
i Zdroj: PCTuning.cz

O tom, že se možná někde pracuje na hře Mafia 3, videoherní fanoušci již dlouho spekulovali. K oficiálnímu představení hry však došlo teprve v létě minulého roku. Během tohoto představení jsme se dozvěděli, že Mafia 3 bude opět akční adventura viděná pohledem z třetí osoby. Od předešlých dvou dílů by se měla vyznačovat vyšší akčností, ale také zasazením.

Hlavním hrdinou se stane Lincoln, který se vrací z války ve Vietnamu a v New Orleans nachází svou novou rodinu. Netřeba dodávat, že se jedná o spolek mafiánů. V tomto prostředí se pokusíte dostat až na samotnou špici potravního žebříčku, což bude obnášet honičky v automobilech, střílení i plížení. Bližší informace o Mafia 3 přinesl Pavel Dobrovský v přehledu z výstavy Gamescom 2015. Já jenom dodám, že na hře pracuje spousta českých vývojářů a to dokonce i z řad bývalých vývojářů Mafie 2, takže bychom se mohli dočkat i nějakého toho původního odkazu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama