Nepoučitelné HP – automatický update BIOSu zabíjí uživatelům notebooky
i Zdroj: HP
Novinka Nepoučitelné HP – automatický update BIOSu zabíjí uživatelům notebooky

Nepoučitelné HP – automatický update BIOSu zabíjí uživatelům notebooky

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

10. 6. 2024 16:45 30

Tahle firma je skutečně mistr v tom, jak štvát své zákazníky. Bloatware, nucené updaty, zablokované tiskárny, jsou toho mraky. A z toho mraku pořád prší.

Reklama

Poslední slejvák zavinil update BIOSu na stroji ProBook 455 G7 a to 26. května. Zákazník na HP fóru reportoval, že započal update iniciovaný programem HP Support Assistant. Pokud jste někdy tento software viděli a museli s ním pracovat, víte své. V zásadě se má postarat o vaše pohodlí a veškeré problémy okolo vašeho stroje by měl elegantně vyřešit. Taková je teorie. Důležité ale je, že tento poslední update přinesl kromě jiného také vadný BIOS, po jehož instalaci spadl stroj do černé smrti a není mu pomoci.

Nepoučitelné HP – automatický update BIOSu zabíjí uživatelům notebooky
i Zdroj: PCTuning.cz

Nadto se strhla lavina a mnoho dalších nebožáků se na fóru připojilo s tím, že po posledním updatu mají taktéž stroje mrtvé, někteří uživatelé hlásí i několik zablokovaných notebooků naráz. A aby HP dostálo své pověsti, prozatím se k situaci nijak nevyjádřili a mlčí. Jiný uživatel na fóru popisoval, kterak se s ním HP podpora dohadovala o záruku. Jinému nabídli výměnu základní desky za cenu 400 EUR. Pochopitelně odmítl, jelikož by akorát platil za chyby firmy HP. Je s podivem, že tahle společnost stále existuje. Pokud máte stroj od HP a funguje, raději se před každým updatem ujistěte, že už ho někdo vyzkoušel a neobjevil v něm podobné překvapení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama