O neosobách, kultech a dalších nových jevech
i Zdroj: PCTuning.cz
Sítě a Internet Článek O neosobách, kultech a dalších nových jevech

O neosobách, kultech a dalších nových jevech | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

2. 8. 2019 03:00 104

Seznam kapitol

1. Neosoba 2. Svoboda po projevu 3. Nedělám nic špatného 4. Dobro a zlo 5. Hurá na zahrádky!

Řada lidí se rozhodla vyvrátit hoax o tom, že existují neosoby, tedy osoby, jejichž jméno se nesmí vyslovit, aby se vám nestalo něco hrozného. Marně ale budete psát jméno „Voldemort“, to nefunguje. Naopak funguje jméno „Tommy Robinson“, za který vám Facebook smaže příspěvek, případně rovnou i účet

Reklama

Lehkost, s jakou se vzdáváme těch skutečně důležitých atributů svobody, je skutečně děsivá. Chápu, že se tam řítí „vyspělý Západ“, který nikdy nezažil totalitu a netuší, do čeho to vlastně leze. Ale v našem případě tomu nerozumím – spousta lidí si reálný socialismus pamatuje, ví, jak fungoval a metody vnucování dobra si ještě vybavuje. Přesto si u nás stěžuje méně lidí, než bych čekal. No – možná si prostě jenom reaktivovali „zahrádkářské geny“, tedy onen stav, kdy volný čas trávíte na zahrádce a režim vás nechá být, protože důležité je pro něj to, že mlčíte a děláte to, co se po vás chce.

Autor: Czech Wikipedia user PackaVlastní dílo, CC BY-SA 3.0, Odkaz 

Tempo, kterým se sociální sítě řítí do nesvobody, je ohromující. Nejhorší na nich není jenom to, že dnes představují nástroj cenzury, ale také to, že toho o vás ví tolik, že se velmi snadno stanou základem pro západní verzi čínského sociálního kreditu, až dozraje čas. Nu – a tak se děje, že lidé začali Facebook opouštět dobrovolně.

Mezi facebookovými emigranty najdeme například Martina Kechlibara, který Facebook opustil z důvodů, které uvádí ve svém textu. Nejsem předčítávač, takže neváhejte a jeho argumenty si zjistěte sami. Stojí to za to.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama