OLED displeje: Opravdu to nejlepší pro vaše oči ?
i Zdroj: PCTuning.cz
Monitory Článek OLED displeje: Opravdu to nejlepší pro vaše oči ?

OLED displeje: Opravdu to nejlepší pro vaše oči ? | Kapitola 5

Z. Obermaier

Z. Obermaier

21. 3. 2021 03:00 51

Seznam kapitol

1. Technologie OLED displejů 2. OLED vs LED LCD 3. Modré světlo škodí spánku 4. Výhody a nevýhody OLED 5. Asus představuje OLED notebooky

Už téměř deset let čekáme na větší rozšíření OLED displejů v počítačovém průmyslu. Skvělé barvy, kontrast, opravdová černá, rychlá odezva a méně škodlivého modrého světla. V televizorech nebo mobilních telefonech už se s nimi nějaký čas setkáváme. Nastala konečně doba si OLED pořídit kromě obýváku i pro hraní a práci?

Reklama

Asus představuje OLED notebooky

Na českém trhu je k sehnání řada notebooků s panely OLED, sám jsem jeden před časem testoval a z kvality obrazu jsem byl doslova unešený. V závěru tehdejšího testu jsem nad OLED 4K displeje rozplýval. Mé nadšení trvá dodnes. Novým impulsem do OLED zařízení je řada nových modelů Asus s panely OLED, které stojí jen o několik málo tisíc víc než s běžným LCD. Například u nejlevnějších je cena s běžným IPS LCD a OLED stejná. Tedy nulový příplatek. U nejdražších si za OLED 4K připlatíte dle konfigurace notebooku mezi 3000–5000 Kč. To už není nijak extrémní cenový rozdíl.

OLED displeje: Opravdu to nejlepší pro vaše oči ?
i Zdroj: PCTuning.cz

OLED displeje: Opravdu to nejlepší pro vaše oči ?
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus na podporu prodeje svých OLED displejů zřídil speciální webovou stránku, Nepropaguje tam ale jen své produkty, ale také další aspekty OLED panelů. Věnuje se i světelné hygieně před spánkem, omezení modrého světla a nabídne vám i zajímavé odkazy na odborníky, kteří se tímto tématem v ČR zabývají.

Článek vznikl ve spolupráci se společností Asus.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama