Pagan online – hra od fanoušků Diabla pro milovníky RPG
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Pagan online – hra od fanoušků Diabla pro milovníky RPG

Pagan online – hra od fanoušků Diabla pro milovníky RPG | Kapitola 2

Jan Preclík

Jan Preclík

11. 10. 2019 03:00 12

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Příběh a lore 3. Chaotické začátky 4. Tipy a triky na začátek 5. Pocity z hraní 6. Závěr

Wargaming.net se rozhodl po bitvách na souši, moři i ve vzduchu trochu zariskovat a finančně podpořil projekt menšího studia Mad Head Games z Bělehradu. Ti měli na svém kontě donedávna hlavně indie hry typu Hidden objects, láska k Diablu je ale donutila stvořit podobnou hru. Neukouslo si indie studio příliš velké sousto?

Reklama

Původně jsem se snažil nějakým způsobem přeložit, jak vývojáři celý lore popisují. Po dvaceti minutách marné snahy jsem vzniklé odstavce smazal, v češtině výsledek nedával příliš smysl. Pokud někdo louskne lore hry, budu rád, když to uvede v komentářích. Fakt se omlouvám, pokud vám následující odstavce nebudou dávat smysl.

Ve hře hraje hlavní roli Shroud, což je jakási směs všeho a ničeho – energie, světelné mlhy a temnoty. Shroud funguje v cyklech, vytváří různé organismy schopné rozmnožování s vlastními povahami a dovednostmi. Některé jsou kladné, chtějí utvářet světy, jiným jde zase o to vše živé pohltit a vrátit se na začátek své existence – tedy směsi energie, světelné mlhy a temnoty. Tento cyklus si Shroud udržuje po celou svou existenci až do chvíle, kdy zrodí Svaroga.

Svarog, díky absorbci svých protivníků, získá dostatek energie na stvoření světa tak velikého a mocného, aby naboural cyklus Shroudu a nenechal se pohltit temnými silami. Stvoří svět nazvaný Land of Rod, který přežívá v samotném nitru Shroudu.

Svarog se rozhodne obětovat svou nesmrtelnost ke stvoření bohů Daboga, Velese, Peruna a Morany. Tito začnou Land of Rod měnit k obrazu svému, jenže v tom si Shroud začne všímat jejich činů a ucítí příležitost je zneškodnit.

Pagan online – hra od fanoušků Diabla pro milovníky RPG
i Zdroj: PCTuning.cz

A v tu ránu přicházíte na scénu vy – jeden z deseti bojovníků, který umírá ve velké bitvě a místo věčného odpočinku se dostává do božského paláce zvaného Pantheon. Problém je, že palác už nějakou dobu není obýván bohy, jelikož je temné síly pohltily. Vašim úkolem je, jak jinak, zachránit celý lore a vysvobodit tyto bohy ze spárů temnoty.

Jak jsem vnímal celý příběh já? Dokud jsem se nezačal díky recenzi šťourat v detailech příběhu, chápal jsem to tak, že na začátku hry umírám a místo definitivního konce se ocitám v Pantheonu, abych zachránil bandu bohů, po kterých zde zbyly pouze prázdné trůny. Víc jsem vlastně ani vědět nepotřeboval, zdlouhavé monology, které možná hlouběji vysvětlovaly lore, ale zdržovaly hru, jsem spíše přeskakoval, než abych se na ně soustředil. Myslím, že každý hráč, který se rozhodne hru zahrát, si bohatě vystačí s tím, co je popsáno v těchto posledních dvou odstavcích. Přítomnost příběhu založeného na slovanské mytologii mi v téhle hře přišla spíš jako nutné zlo.

Pagan online – hra od fanoušků Diabla pro milovníky RPG
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama