Pagan online – hra od fanoušků Diabla pro milovníky RPG
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Pagan online – hra od fanoušků Diabla pro milovníky RPG

Pagan online – hra od fanoušků Diabla pro milovníky RPG | Kapitola 5

Jan Preclík

Jan Preclík

11. 10. 2019 03:00 12

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Příběh a lore 3. Chaotické začátky 4. Tipy a triky na začátek 5. Pocity z hraní 6. Závěr

Wargaming.net se rozhodl po bitvách na souši, moři i ve vzduchu trochu zariskovat a finančně podpořil projekt menšího studia Mad Head Games z Bělehradu. Ti měli na svém kontě donedávna hlavně indie hry typu Hidden objects, láska k Diablu je ale donutila stvořit podobnou hru. Neukouslo si indie studio příliš velké sousto?

Reklama

Jak jsem již nastínil, Pagan online není hra s otevřeným světem. Koncepty příběhových misí jsou vždy o tom samém. Objevíte se v úrovni, jejíž mapa je dopředu odkryta celá. Ať jde o dungeon, poušť, či jiné prostředí, vždy jsou jasně dané cesty průchodu, znázorněny na mapě. Některé z nich jsou zabarikádované, což zjistíte až v momentě, kdy k bariéře doběhnete. Jednoduše žádná z lokací není otevřený prostor, který byste mohli podobně, jako v Diablu, prozkoumávat. Volnost pohybu zde bohužel neexistuje.

Všechny souboje jsou vytvořeny jako arény s několika vlnami. Gameplay tedy vždy vypadá následovně: Někde se spawnete, běžíte podle mapky k otazníčku. V té chvíli se začnou všude kolem vás spawnovat monstra, která nekompromisně kropíte. Pokoření každé bitvy na mapě trvá zhruba minutu. Průchod každé jedné mise, pokud nezemřete, vám zabere něco okolo deseti minut. Jakmile bitvu vyhrajete, nastává rychlý sběr dropnutého lootu a sprint k další bitvě.

Pagan online – hra od fanoušků Diabla pro milovníky RPG
i Zdroj: PCTuning.cz

Čistit úrovně musíte opravdu hbitě, jestli chcete získat loot z truhly s časovaným zámkem včas. Pokud to nestihnete, truhla zůstane uzamčena bez ohledu na výsledek bitvy. Bohudík bývá často v mapě značená od začátku a vy tak víte, kudy se k ní nejrychleji dostat.

Kromě časované truhly nabízí každá mapa i řadu dalších minieventů. V jednom například nesmíte během bitvy zabít slepici, která během válečného běsnění snáší zlatá vejce s lootem. V jiném zase musíte vyrubat nepřátele v daném časovém limitu. Každý takový event je značen specifickou ikonkou na mapě.

Pagan online – hra od fanoušků Diabla pro milovníky RPG
i Zdroj: PCTuning.cz

První hodinku mi gameplay přišel dost jednotvárný. Dokud jsem se nedostal na vyšší úrovně postavy a neodemkl v Pantheonu zamčená stanoviště. Jakmile jsem začal sázet body do vylepšování skillů, jakmile mi začaly padat slušné věci, které vylepšovaly mou postavu a já se stával mocnějším zabijákem, hra mě začala neskutečně bavit. Honba za vychytanější postavou a silnějším gearem vás absolutně ovládne a jakkoli se bráníte, chcete neustále svůj charakter upgradovat a ničit stovky nepřátel lusknutím prstu.

Navíc jsem si začal všímat takových detailů, jako jsou různé oltáře, nádrže s manou, které lze při neopatrnosti vylít, interakce s různými objekty v prostředí, jejichž odstřelením likvidujete nepřátele. Jednoduše řečeno, leckteré objekty v herním prostředí nejsou pouze pro parádu.

Multiplayer to vyhnal ještě o level výš. Ničit posluhovače shroudu v partě je zábava. V momentální verzi hry sice nelze hrát příběhovou kampaň, zbylých pět režimů vám to ale bohatě vynahradí. Za jejich plnění navíc získáte nadstandardní loot, což je dostatečnou motivací nezůstávat pouze u příběhové kampaně.

Pagan online – hra od fanoušků Diabla pro milovníky RPG
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama