Recenze Asus ROG Phone 6 Pro: nejlepší volba pro zapálené hráče
i Zdroj: Jakub Fišer
Mobilní zařízení Recenze Recenze Asus ROG Phone 6 Pro: nejlepší volba pro zapálené hráče

Recenze Asus ROG Phone 6 Pro: nejlepší volba pro zapálené hráče | Kapitola 3

Jakub Fišer

Jakub Fišer

14. 7. 2022 11:30 3

Seznam kapitol

1. Úvod a obsah balení 2. Design a zpracování 3. Displej a reproduktor 4. Výkon, výbava a baterie
5. Jak se na telefonu hraje? 6. Příslušenství 7. Fotoaparát a video 8. Hodnocení a závěr

Jak se ukazuje, přívlastek „herní“ už zdaleka nepatří jenom počítačům a jejich příslušenství. Vcelku důležitou roli začínají hrát také herní telefony, které zosobňuje zejména série ROG Phone tchajwanského výrobce Asus. A obligátní letní hardwarové sucho přeťala premiéra právě 6. generace těchto herních mašin do kapsy. Jak se povedl nový Asus ROG Phone 6 Pro?

Reklama

Nejrychlejší displej na trhu

Na přední straně najdeme velký 6,78″ displej typu AMOLED s mnoha zajímavými specifikacemi. Předně jde o 165Hz obnovovací frekvenci. Díky té nabízí ROG Phone dosud nejplynulejší zážitek z displeje telefonu, minimálně na českém trhu určitě. Obnovovací frekvenci lze nastavit ručně na 165 Hz, 144 Hz, 120 Hz, 90 Hz a 60 Hz. Doporučená je pak možnost Automatické, která sama určí, při jakých úkonech je vhodná vysoká frekvence, a při kterých postačí nízká. Toto nastavení také ušetří energii.

Recenze Asus ROG Phone 6 Pro: nejlepší volba pro zapálené hráče
i Zdroj: Jakub Fišer

Dále má zobrazovač podporu HDR10+, maximální světelnost 1 200 nitů a kryje ho nejmodernější sklo Gorilla Glass Victus. Nutno poznamenat, že během testování se na obrazovce neobjevili žádné škrábance ani rýhy, takže svou službu odvádí Victus dobře. Z hlediska rozlišení však zamrzí, že výrobce nesáhl po Quad HD+, tedy 2K+, jak jsme u špičkových telefonů zvyklí, ale jen po Full HD+ (1 080 × 2 448 pixelů, jemnost 395 ppi, poměr stran 20,4:9).

Důležité je i zmínit, že nový ROG Phone stále nedisponuje výřezem ani průstřelem a nad i pod displejem najdeme půlcentimetrové okraje; na bocích je však bez rámečku. Nechybí pochopitelně Always-On zobrazení času a notifikací, případně tmavý režim, který se sám aktivuje po setmění. V levém horním rohu mimo displej je umístěná také různobarevná notifikační dioda.

Recenze Asus ROG Phone 6 Pro: nejlepší volba pro zapálené hráče
i Zdroj: Jakub Fišer
Recenze Asus ROG Phone 6 Pro: nejlepší volba pro zapálené hráče
i Zdroj: Jakub Fišer

Přímo v displeji, konkrétně v jeho dolní polovině, pak najdeme ještě optickou čtečku otisků. Ta funguje rychle, spolehlivě, do paměti telefonu umožňuje zaregistrovat až pět otisků a nabízí taktéž možnosti kustomizace efektu odemykání. Hráče, kteří budou používat mobil primárně na šířku, potěší podpora odemykání ze všech úhlů.

Druhý displej jménem ROG Vision, který slouží primárně pro zobrazování notifikací (například příchozí telefonát), případně grafických motivů a emblémů při hraní, je typu OLED a má úhlopříčku 2″. Různě jde upravit i podsvícený nápis „DARE TO PLAY“, i když tam je úroveň kustomizace velmi nízká.

Sekundární 2″ OLED displej
i Zdroj: Jakub Fišer
Sekundární 2″ OLED displej

Stereoreproduktor

Nad i pod displejem nabízí ROG Phone 6 Pro titěrné výkroje pro stereo ozvučení. Horní i dolní výdech repráku v kombinaci hraje velmi přesvědčivě, hlavně velmi hlasitě a skvěle pracuje i při hraní her, kdy si jej díky šikovnému umístění nezakrýváte rukama. Hudební nadšence však musím upozornit, že basová složka je špatná – jako u každého podobného stereoreproduktoru na telefonu, kterému z logických důvodů chybí woofer.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama