Recenze ASUS ZenFone 8 Flip: výklopný foťák jako hlavní zbraň
i Zdroj: PCTuning.cz
Článek Recenze ASUS ZenFone 8 Flip: výklopný foťák jako hlavní zbraň

Recenze ASUS ZenFone 8 Flip: výklopný foťák jako hlavní zbraň | Kapitola 4

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 7. 2021 12:00 2

Seznam kapitol

1. 1. Úvod, specifikace, obsah balení 2. Displej a výkon 3. Výdrž baterie a konektivita 4. Netradiční fotoaparát 5. Operační systém a závěr

Asus ZenFone 8 Flip je zvetšený základní ZenFone 8, který navíc nabízí ikonický trojitý výklopný fotoaparát, kde hlavní snímač a širokáč doplňuje ještě trojnásobné přiblížení s osmimegapixelovým objektivem. Když k tomu ještě přidáme AMOLED displej bez výřezu/průstřelu a výkonný Snapdragon 888, máme najednou co dočinění s telefonem takřka bez slabin. Nebo je to celé trochu jinak?

Reklama

Fotoaparát:

ASUS ZenFone 8 Flip
i Zdroj: PCTuning.cz
ASUS ZenFone 8 Flip

Výklopný fotoaparát, který už měly předchozí generace ZenFonu, má tři čočky ve vodorovném rozložení. Je tu hlavní 64megapixelový snímač IMX686 se světelností f/1.8 a jen elektronickou stabilizací, který s využitím pixel-binningu vytváří velmi slušné snímky. Dále má Zenfone 8 Flip širokoúhlý objektiv s dvanáctimegapixelovým rozlišením (IMX363) a schopností v makro režimu ostřit od čtyř centimetrů. 

Posledním v sestavě je teleobjektiv s trojnásobným optickým přiblížením, osmimegapixelovým čipem a elektronickou stabilizací obrazu a PDAF ostřením, které je ale charakteristické pro všechny snímače. Videa lze natáčet maximálně v 8K při 30 snímcích za sekundu, nebo můžete sáhnout po nižším rozlišení 4K s 60 snímky za sekundu.

ASUS ZenFone 8 Flip
i Zdroj: PCTuning.cz
ASUS ZenFone 8 Flip

Zcela podle očekávání je z trojice nejsilnější hlavní fotoaparát. Ale stejně jako v případě kompaktní „osmičky“ i tady platí, že na absolutní vrchol nemá. Snímky ze všech tří snímačů jsou kvalitní, ty z hlavního pak vypadají velmi dobře i v noci a také širokoúhlý objektiv není v tomto ohledu vyloženě marný. Ve všech případech fotky mají teplejší barevný nádech, což mně osobně vůbec nevadí. Při focení teleobjektivem doporučuji se o něco zapřít, pokud nemáte vyloženě pevnou ruku. 

Během zoomování telefon totiž ztrácí tím, že nenabízí optickou stabilizaci a u teleobjektivu nepočítejte ani s podporou nočního režimu, na rozdíl od hlavního snímače a širokáče, který má úhel záběru 113 stupňů. Pro fotky i video samozřejmě platí, že můžete využívat Pro režim a vyhrát si s různým nastavením. 

Vzhledem k tomu, že se trojice fotoaparátů využívá i pro focení selfie, patří ZenFone 8 Flip mezi smartphony, které by selfie maniaci měli zařadit do užšího výběru. Chytrých mobilů, které nabízejí selfie video v 8K, na trhu moc není.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama