Recenze ASUS ZenFone 8 Flip: výklopný foťák jako hlavní zbraň
i Zdroj: PCTuning.cz
Článek Recenze ASUS ZenFone 8 Flip: výklopný foťák jako hlavní zbraň

Recenze ASUS ZenFone 8 Flip: výklopný foťák jako hlavní zbraň | Kapitola 2

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 7. 2021 12:00 2

Seznam kapitol

1. 1. Úvod, specifikace, obsah balení 2. Displej a výkon 3. Výdrž baterie a konektivita 4. Netradiční fotoaparát 5. Operační systém a závěr

Asus ZenFone 8 Flip je zvetšený základní ZenFone 8, který navíc nabízí ikonický trojitý výklopný fotoaparát, kde hlavní snímač a širokáč doplňuje ještě trojnásobné přiblížení s osmimegapixelovým objektivem. Když k tomu ještě přidáme AMOLED displej bez výřezu/průstřelu a výkonný Snapdragon 888, máme najednou co dočinění s telefonem takřka bez slabin. Nebo je to celé trochu jinak?

Reklama

Displej

Zenfone 8 Flip má displej s úhlopříčkou 6,67 palce (rozlišení je Full HD+, tedy 2 400 × 1 080 pixelů), čtečka je integrovaná, ovšem obnovovací frekvence je 90 Hz oproti 120 Hz u menšího sourozence. Ze specifikace výrobce vyplývá, že obrazovka zabírá 92 % přední strany. K tomu ASUS přidává další superlativy: HDR10+, maximální jas 1000 nitů a podporu zobrazení 110 % barevného prostoru DCI-P3.

Obnovovací frekvence 90 Hz je za mě úplně dostatečná. Systém je krásně plynulý a vyšších 120 Hz by jen zbytečně ždímalo baterii. Maximální jas displeje bohatě stačí i na přímém slunečním světle, což oceníte teď během léta, barvy jsou také prvotřídní a stejně tak pozorovací úhly. Podporována je samozřejmě i užitečná funkce Always-On, tedy zobrazení času a notifikací, pokud je zamknutý/vypnutý.

ASUS ZenFone 8 Flip
i Zdroj: PCTuning.cz
ASUS ZenFone 8 Flip

Výkon

ASUS ZenFone 8 Flip pohání špičkový procesor Qualcomm Snapdragon 888, nejvýkonnější mobilní čip současnosti. Dále tu máme 8 GB RAM a pro uživatelská data je připraveno 256GB úložiště typu UFS 3.1. Oproti ZenFonu 8 má verze Flip navíc (samostatný) slot pro microSD kartu o maximální velikosti až 2 TB. Co víc si přát? Možná vodotrysk. Ale vážně! Výkon je skvělý a telefon nemá problém s žádnou současnou hrou natož aplikací. Vše běží jako po másle a nesetkáte se se zasekáváním ani ničím podobným. Nekompromisní zážitek.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama