redstar-rs-502-5-1-set-levne-kino-z-pocitace
Hardware Článek Redstar RS-502 5.1 set - levné kino z počítače

Redstar RS-502 5.1 set - levné kino z počítače | Kapitola 3

Kyselý Lukáš

Kyselý Lukáš

7. 1. 2007 01:00 41

Seznam kapitol

1. Redstar RS-502 5.1 set - levné kino z počítače 2. Satelity - vytváříme prostor 3. Subwoofer - basa tvrdí muziku 4. Závěr a hodnocení

Dnes se podíváme zoubek relativně atraktivnímu setu 5.1 reprosoustav společnosti Redstar pro nenáročné využití u počítačových her a filmů. Prostorový zvuk je dneska velice komerčně úspěšný a zatlačuje klasické stereo do pozadí. Většina uživatelů právě proto volí podobné sety reproduktorů pro ozvučení svého počítače.

Reklama

Subwoofer je srdcem celého 5.1 systémů a má v sobě integrovaný zesilovač, který napájí všech 6 reproduktorů. Po vybalení vás překvapí jeho velikost a hlavně váha.  Bubeník má průměr 18cm, takže od něj nelze čekat, že bude hýbat nábytkem a okenními tabulkami a zároveň si zachoval možnosti v relativně nezkresleném přenosu spodního pásma.  Osobně si myslím, že Redstar měl jít cestou menšího ale tužšího subwooferu s reproduktorem o stejné velikosti. Pokud jsem u satelitu omlouval menší tuhost ozvučnice, pak zde musím výrobce pokárat. Snaha vyrobit opravdu mohutný a výkonný subwoofer na úkor tuhosti ozvučnice byla chybou. Zesilovač a samotný reproduktor tak vládnou mnohem větší silou než může ozvučnice snést.

Redstar RS-502 5.1 set - levné kino z počítače
i Zdroj: PCTuning.cz

Basový reproduktor o průměru 18cm, který se upevněn na boční straně subwooferu a podpořen velkým bassreflexovým nátrubkem.

Redstar RS-502 5.1 set - levné kino z počítače
i Zdroj: PCTuning.cz

Ovládaní na centrální jednotce musím jednoznačně pochválit, protože hliníkový panel s jednoduchým numerickým displejem pro sledování úrovně nastavení jednotlivých kanálů je velmi povedený. Nízkozdvihová tlačítka rovněž navozují pocit kvality jako u mnohonásobně dražších přístrojů. Úroveň hlasitosti můžete nastavit pro každou sekci zvlášť, což je velmi šikovné pro správné vyvážení zvuku. Bohužel se často stane, že se sekce záhadným způsobem překonfigurují na úroveň hlavního nastavení (main volume).

Redstar RS-502 5.1 set - levné kino z počítače
i Zdroj: PCTuning.cz

Připojení na zdroj zvuku je řešen klasicky za pomocí cinch konektorů, takže můžete využít libovolného zařízení s vlastním dekodérem zvuku 5.1 (DVD přehrávač či zvukovou kartu). Připojit můžete další jedno zařízení pomocí AUX in vstupu a reprodukovat přes celý systém 5.1.

Výstup na reproduktory je řešen rovněž cinch konektory a využít můžete opět dodávaných kabelů. Všimněte si udávaného příkonu a porovnejte s deklarovanými výkony (RMS). Samozřejmostí je síťový vypínač, který celý systém vypne.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama