redstar-rs-502-5-1-set-levne-kino-z-pocitace
Hardware Článek Redstar RS-502 5.1 set - levné kino z počítače

Redstar RS-502 5.1 set - levné kino z počítače | Kapitola 4

Kyselý Lukáš

Kyselý Lukáš

7. 1. 2007 01:00 41

Seznam kapitol

1. Redstar RS-502 5.1 set - levné kino z počítače 2. Satelity - vytváříme prostor 3. Subwoofer - basa tvrdí muziku 4. Závěr a hodnocení

Dnes se podíváme zoubek relativně atraktivnímu setu 5.1 reprosoustav společnosti Redstar pro nenáročné využití u počítačových her a filmů. Prostorový zvuk je dneska velice komerčně úspěšný a zatlačuje klasické stereo do pozadí. Většina uživatelů právě proto volí podobné sety reproduktorů pro ozvučení svého počítače.

Reklama

A nyní k tomu nejzajímavějšímu, což znamená posoudit jak to cele hraje. Reprodukce je relativně vyvážená a dočkáme se díky velikosti satelitů i středního pásma, takže není problém poslouchat jednoduchou akustickou hudbu. Subwoofer jsem pro zachování pěkného zvuku musel nastavit na hodnoty hluboko po satelity, kde pouze doplňoval to, co nahoře chybělo, ale zároveň neduněl a nefuněl vzduch z bassreflexového otvoru. Celkově se dá sestava používat i pro občasnou reprodukci hudby bez závažnějších nedostatků v dané cenové kategorii.

Reprodukce DVD a 5.1 (Pán Prstenu: Návrat krále a Mizerové II) je příjemná, až někdy člověk zapomene, že neposlouchá dvojnásobně dražší domácí kino. Celkově vytvoří soustavy slušný prostor kolem diváka, ale je opět nutné držet subwoofer na uzdě, aby se "nezahlcoval" při náročných scénách. Pokavaď vezmeme v úvahu domácí kino a reprodukci filmů, tak nám tato soustava spolehlivě vynahradí některé nedostatky ve stereu. Sestava neprodukovala brum ani při vyšší hlasitosti, což bývá častým problémem levnějších setů 5.1.

Redstar RS-502 5.1 set - levné kino z počítače
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále musím podotknout, že po výměně dodávaných tkaniček (v tomto případě již spíše nití) za obyčejnou měděnou "dvojku" za pár korunek se zvuk slyšitelně posunul k lepšímu (ve všech pásmech), jak ve stereu, tak v reprodukci filmů. Celkově se zvuk stal poslouchatelnějším a příjemnějším. Za vynaložené peníze  dostanete odpovídající sestavu, která kvalitativně odpovídá podobným sestavám společností jako je Logitech či Creative v dané cenové relaci. Všechny připomínky a chvála se vztahuje na danou cenovou kategorii. Průměrná cena tohoto setu se pohybuje okolo 4000 korun s DPH.

Redstar RS-502 5.1 set - levné kino z počítače
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobek do testu zapůjčila společnost RedStar.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama