samsung-dvd-hd870-dvd-s-divx-hdmi-a-skalovanim-obrazu
Zábava Článek Samsung DVD-HD870 - DVD s DiVx, HDMI a škálováním obrazu

Samsung DVD-HD870 - DVD s DiVx, HDMI a škálováním obrazu | Kapitola 5

Tesner Filip

Tesner Filip

24. 7. 2007 01:00 12

Seznam kapitol

1. Seznámení s přehrávačem 2. Pohled do útrob... 3. Možnosti nastavení... 4. Režimy přehrávání a kvalita výstupů 5. Celkové hodnocení, závěr

Po delší době se opět podíváme na jeden z novějších modelů stolních DVD přehrávačů. Společnost Samsung na začátku léta kompletně obnovila své video-zábavní portfolio a nabídla tak několik zajímavých kousků za velmi příznivé ceny. S rostoucím zájmem o digitální video a s tím souvisejícím poklesem výrobních nákladů se společnostem daří na trh dostávat přehrávače s čím dál tím větší výbavou a neměnnou (tedy přijatelnou) cenou. Co tedy dnes představovaný přehrávač nabízí? Obstojí v tvrdé konkurenci např. asijských neznačkových výrobců?

Reklama

Jak se tedy k dnes testovanému přehrávači postavit? Hodnocení nebude nijak složité, jedná se jednoduše o jeden z nejvýhodnějších kousků v poměru cena/výkon, který jsme prozatím v redakci měli k dispozici. Samsung DVD-HD 870 je svým způsobem jednoduchý DVD přehrávač nenabízející mnoho funkcí a vylepšení, jež jsou vidět u konkurence. Ovládání je velice příjemné a snadné, kvalita obrazového výstupu na velmi slušné úrovni. Zpracováním rozhodně patří k těm lepším kusům.

Hlavní devizou je technologicky nová čipová sada, která nabídne naprosto perfektní podporu, co se koprimovaných video formátů týče. Jako stinné stránky lze označit chybějící OGG Vorbis podporu a v některých případech pomalou práci přístroje. JPEG prohlížení je spíše jakousi nutností integrace čipu, než-li rozumně použitelnou funkcí, je totiž opravdu velmi pomalé. Podstatným detailem, který ale jistě bude novým firmware rychle vyřešen, je podpora pouze "UNICODE" znakové sady pro DivX titulky. Vynikající je ale potom práce samotné mechaniky, která si poradí se všemi typy dostupných médií (samozřejmě vyjma DVD-RAM) a její chod je až překvapivě tichý. Přítomnost HDMI s upscalingem je potom již jen třešinkou na dortu.

Samsung DVD-HD870 - DVD s DiVx, HDMI a škálováním obrazu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nezbývá mi tedy než dnes představovaný přehrávač vřele doporučit. Za svou cenu nabídne přesně to nejnutnější, co lze od podobného zařízení očekávat, to vše podpořeno kvalitní hardwarovou stránkou. Právě touto cestou se společnost Samsung již na první pohled vydala. Levný přehrávač by měl být šizen na funkcích a detailech co se ovládání týče a ne na kvalitě výstupů a podpoře formátů. Tyto parametry model DVD-HD 870 splňuje beze zbytku. Pokud se tedy pro jeho koupi rozhodnete, své investice jistě nebudete litovat.

Tabulka hodnocení

Klady

Zápory

 + Líbivý design a kvalitní zpracování
 + Přehledné a příjemné softwarové rozhraní
 + Bezchybná podpora snad všech variací kodeku DivX
 + Slušná kvalita výstupů
 + Podpora v podobě kvalitně zpracovaného manuálu
 + V dané ceně překvapivě HDMI s Upscalingem

 - Rozměry zabraňující snadné integraci mezi ostatní komponenty (může ale být i plusem)
 - Chybějící
podpora OGG Vorbis
 - Chybějící "Win 1250" znaková sada pro text DivX titulků (pravděpodobně vyřeší firmware update)

Samsung DVD-HD870 nám k recenzi zapůjčil hifishop.cz, děkujeme.

V tuto chvíli jej můžete na hifishop.cz zakoupit za 2 282,- Kč včetně DPH.

Tento článek vznikl ve spolupráci se serverem CDR-Hard

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama