Šest TV tunerů pro USB do 1200 korun v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Šest TV tunerů pro USB do 1200 korun v testu

Šest TV tunerů pro USB do 1200 korun v testu | Kapitola 4

Sam Sadovski

Sam Sadovski

25. 3. 2015 05:00 33

Seznam kapitol

1. Úvod, metodika testování 2. České vysílací sítě – pokrytí 3. Specifikace testovaných tunerů 4. AVerTV Volar HD – balení a zpracování 5. Volar HD – software, verdikt 6. AVerTV Volar HD Nano – balení a zpracování 7. Volar HD Nano – software, verdikt 8. AVerTV Volar HD Pro – balení a zpracování
9. Volar HD Pro – software, verdikt 10. Hama DVB-T USB – balení a zpracování 11. Hama DVB-T USB – software, verdikt 12. Evolveo Mars – balení a zpracování 13. Mars – software, verdikt 14. Evolveo Venus – balení a zpracování 15. Venus – software, verdikt 16. Závěrečné shrnutí

Podrobně si představíme šest námi vybraných tunerů pro USB s přívětivou cenou, všechny tunery zhodnotíme z hlediska fyzického zpracování, prověříme kvalitu příjmu digitálního signálu (DVB-T) jednotlivých výrobků a mimo jiné nebude chybět ani pár slov o samotném balení a dodávaném softwaru a příslušenství.

Reklama

AVerTV Volar HD – balení a zpracování

Ověřuj a prověřuj

Když jsem se známému svěřil s tím, že pracuji na recenzi tunerů a mimo jiné je ve výběru i třikrát zastoupen výrobce AVerMedia, nebyl zrovna nadšený – prý s touto značkou nemá zrovna nejlepší zkušenosti a již nikdy si od AVerMedia nic nekoupí. Nevím, jestli to bylo způsobeno jakýmsi „fanatizmem“ či dlouhodobou nenávistí jednoho výrobce, nicméně jsem po dobu testování bral jeho slova na vědomí.

Po této recenzi mohu říci, že měl známý pravděpodobně „štěstí“ na pár závadných výrobků. Já osobně jsem se nesetkal s problémy, disfunkcí či poruchami (zlomená anténa, atd.).

Rozbalujeme

Jakmile uvidíte oranžovo-bílé zářící balení s modrými popisky, hned máte jasno – jedná se o výrobek AVerMedia. Pokud jste před pár lety hledali na obalu tuneru nálepku upozorňující na podporu HD vysílání, dnes spíše narazíte na zdůraznění podpory operačního systému Windows 8. Na povrchu balení nalezneme na zadní straně popisky v několika jazycích. Nechybí ani výčet obsahu. Přes průsvitnou čelní stranu balení je viditelný samotný tuner a spotřebitel tak má hned jasno, s čím má tu čest. Výrobce AVerMedia také upozorňuje na dostupnost svojí vlastní aplikace HomeFreeTV pro zařízení s iOS a Android. Rád bych zdůraznil, že tuner byl v plastu zasazen celkem pevně a hůře se vytahoval.

Šest TV tunerů pro USB do 1200 korun v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Příslušenství a anténa

Termín „anténa“ by nejen v tomto případě vyzněl jako zveličujicí. Všechny tunery v testu, včetně AVerTV Volar HD, jsou dodávány s anténkou malých rozměrů, která na stole vypadá spíše komicky. Nicméně na všech tunerech je koaxiální konektor a tak není problém zapojit anténu dle libosti. Anténky výrobce AVerMedia přidává do balení v jednom zataveném sáčku, lze tedy předpokládat, že jsou takto vyráběné sériově a používá je u více modelů (jiné vlastnosti antén AVerMedia tedy nečekejte.) Mimo jiné se k anténce, která se k povrchu přichycuje pomocí přísavky, dodává i návod na její sestavení a úchyt pro upevnění antény na notebooku. Mezi příslušenstvím nechybí ani instalační CD se softwarem AVerTV 3D (nevyžaduje klíč) a manuál.
Šest TV tunerů pro USB do 1200 korun v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Kvalita zpracování

Své tunery nechává AVerMedia vyrábět na Tchajwanu a tento specifický kus se vyznačuje na dotek horším plastem (v porovnání s dalšími dvěma AVerTV tunery). Na lesklém povrchu tuneru vyniknou otisky prstů, usazený prach a škrábance. Malá anténka o impedanci 75 Ω je kvalitně zpracovaná, u ní mi ale vadí krátký, tužší kabel a občasná nestabilita (pokud není přisátá).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama