Skyrim Special Edition: hrateln-o-metr na maximum
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Skyrim Special Edition: hrateln-o-metr na maximum

Skyrim Special Edition: hrateln-o-metr na maximum | Kapitola 5

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

23. 8. 2017 03:00 28

Seznam kapitol

1. Zrození hrdiny 2. Základ pro každého 3. Boj a čáry 4. A teď trochu života
5. Hratelnost nebo gameplay? 6. Šatník a zbrojnice 7. Mody na to či ono

Jak všichni dobře víme, skvělá grafika nedělá skvělou hru. Vyždímat ze Skyrimu parádní vzhled není tak těžké, ale co herní stránka? I ta zasluhuje řádné opracování, aby se udatný dobrodruh mohl kochat nejen krajinou, ale i bavit hrou samotnou. Další várka modů a úprav čeká , tentokrát zaměřená na vylepšení hratelnosti.

Reklama

Hratelnost nebo gameplay?

Obojí je správně, ale mluvíme česky, tak zůstaneme u té hratelnosti. Možná jste nabyli dojmu, že Skyrimu něco chybí. Že není kompletní. A je to pravda. Cutting Room Floor restauruje množství questů, postav, lokací předmětů a jiných věcí, které byly Bethesdou vytvořeny, ale už nebyly do hry zahrnuty. Ovšem tvůrce modu si jich všiml ve zdrojovém kódu a vytvořil tento spíše patch než mod. Autor ostatně spáchal i v úvodu zmíněný USSEP, takže se není čemu divit. U tohoto patche obzvlášť platí varování z úvodu, nezkoušejte ho deaktivovat po uložení hry a nějaké době hraní, jestliže nechcete skončit v sutinách. Trochu nadsazeno, ale rozumíme si, že.

Paarthurnax Dilemma řeší kruciální otázku na konci hry. Všichni jsme obeznámeni s organizací Čepele, aneb Hubení draků, s.r.o. Tato nelegální firma chce, abyste vykuchali i vašeho mentora a učitele, Paarthurnaxe. Není to ale škoda? Drak si hoví pár staletí nahoře na hoře a nikoho neotravuje. Nyní se můžete rozhodnout, jak s prastarým drakem naložíte. Necháte ho dál rozjímat, nebo z něj uděláte svou další trofej a předložku ke krbu?

Okřídlený stařešina na vás čeká.
i Zdroj: PCTuning.cz
Okřídlený stařešina na vás čeká.

Kdyby se vám zdály stromy dovedností chudé, Ordinator vám změní život. Kompletní překopání všech vlastností a dovedností. Je jich přes 400, takže máte co zkoumat dost dlouho. Osobně jsem tento mod nepoužíval, protože mi celkem vyhovují vanilla vlastnosti. A taky je lepší, když už, podobné gameplay mody narvat do hry hned na počátku, aby přišly k užitku co nejdřív. Samozřejmě s tím, jak neustále vycházejí nové a nové, bychom začínali znovu každý týden. A to už je časová investice, kterou si nemůže dovolit ani český poslanec.

Kompletně překopané stromy dovedností.
i Zdroj: PCTuning.cz
Kompletně překopané stromy dovedností.

Magické vyčerpání, které ubožáka připraví o všechnu manu a výdrž.
i Zdroj: PCTuning.cz
Magické vyčerpání, které ubožáka připraví o všechnu manu a výdrž.

Dračí mluva, nebo jednoduše řevy, jsou skvělé zpestření k boji a magii. Všem známé FUS RO DAH bylo svého času hitem internetových meme obrázků. A protože všichni si rádi občas zařveme, Thunderchild nám umožní řvát ještě víc, než kdy dřív. 29 nových řevů, knihovna ve Vyšném Hrothgaru, tři nové dovednosti plus něco navíc. Abyste ovládli mistrovství hlasu, musíte se stát šampiónem bohyně Kyne. Pak si řevem přivoláte bouři meteorů nebo válečným pokřikem doplníte zdraví, výdrž či manu. Dračí pokec bude mnohem bohatší.

Kudy chodím, tudy řvu. Essence Rip prohodí vaši životní sílu s cílem.
i Zdroj: PCTuning.cz
Kudy chodím, tudy řvu. Essence Rip prohodí vaši životní sílu s cílem.

Jestli trávíte mnoho času u kovářské výhně, přijde vhod Skyrim Recycling. Normálně lze zpracovávat jen brnění, zbraně a rudu. Tento mod umožní rozložit na součástky hromady jiných věcí a navíc vám přibývají kovářské zkušenostní body. Do výhně pak naházíte vědra, smetáky, hadry, talíře a spousty dalších věcí, které máte po kapsách. Získáte tak spoustu materiálu na výrobu jiných krámů a navíc si vylepšíte postavu. Kovářem snadno a rychle.

Recyklování zlata, Strana zelených vás pochválí.
i Zdroj: PCTuning.cz
Recyklování zlata, Strana zelených vás pochválí.

Na svém putování potkáte hromadu postav, které se rády nechají naverbovat a dělají vám společnost v zatuchlých kobkách, pevnostech nebo temných jeskyních. Problém je, že všude bývá nastražena spousta pastí a vaši kumpáni jsou jeden jako druhý, úplně neschopní se jim vyhnout. Navíc ani nemůžete určit, jak mají bojovat, co si obléct, neučí se kouzla a další a další nepříjemnosti. Amazing Follower toto všechno změní. Dostanete nad souputníkem naprostou kontrolu a to do té míry, že je můžete i proměnit v upíra či vlkodlaka. Konečně také jezdí na koni, nevrhají se do útoku, když se potměšile plížíte kolem a kopec dalších užitečných vlastností. A nakonec, družina se dá rozšířit až pěti spolubojovníky. Abyste ale nezlenivěli, až za vás všechnu těžkou dřinu vykoná houf žoldáků.

Konečně můžeme spolubojovníky mučit všetečnými příkazy a nařízeními.
i Zdroj: PCTuning.cz
Konečně můžeme spolubojovníky mučit všetečnými příkazy a nařízeními.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama