SteelSeries Arctis Nova Pro: headset stvořený pro náročné multiplatformní hráče
i Zdroj: SteelSeries
Herní příslušenství Článek SteelSeries Arctis Nova Pro: headset stvořený pro náročné multiplatformní hráče

SteelSeries Arctis Nova Pro: headset stvořený pro náročné multiplatformní hráče | Kapitola 5

David Jiránek

David Jiránek

18. 8. 2022 18:00 2

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Specifikace a obsah balení 3. Design a pohodlí 4. Zapojení a software 5. Zvuková kvalita 6. Závěr

Na pomezí herního high-endu a studiového modelu. SteelSeries ukázalo, jakým směrem se budou ubírat nové modely sluchátek Arctis. Jako prvního jsme se dočkali modelu Arctis Nova Pro, který bude patřit k vrcholu celé nabídky. Najde si headset se zvukovou kartou a vysokou cenou svoji cílovku?

Reklama

Zvuková kvalita

Schválně jsem si nechával zvukovou kvalitu až na konec. Při psaní recenze jsem totiž váhal, jak co nejlépe popsat přednes sluchátek. Nejsem audiofil, nicméně sluchátka pro takové osoby ani nejsou určená. Ačkoliv jde o variantu Pro, reklamní materiály i tak lákají zejména náročnější hráče a vlastníky konzolí i PC.

U poslechu hudby na základní režim mi přišla sluchátka zvukově velmi vyvážená s nadprůměrným množstvím detailů, čemuž dopomáhá DAC a kvalita 96 kHz/24 bit . U poslechu Spotify vás tento rozdíl nejspíše moc neohromí, nicméně náročnější uživatelé zde rozdíl pocítí.

SteelSeries Arctis Nova Pro: headset stvořený pro náročné multiplatformní hráče
i Zdroj: SteelSeries

Já si pochvaloval nejen velmi přirozený zvuk při základním nastavení a ve hrách na PC/PS5, přičemž u PS5 nechybí podpora Tempest 3D audia, ale i univerzálnost. Moje oblíbené přidání basů rozhodně neublížilo kvalitě tak, jako u levnějších modelů.

Celkový projev sluchátek je vzhledem k ceně odpovídající a já si neměl na co stěžovat. Konzumace obsahu ve formě hudby i filmů byla bezproblémová. Výšky jsou jasné a zřetelné, střední tóny také a basy, ačkoliv v základu neznějí výrazně, lze podpořit v ekvalizéru.

Samotný ekvalizér lze navíc díky DACu použít i při zapojení do konzole. Graf si nastavíte na OLED panelu GameDACu a máte tak stejný zvukový požitek na obou platformách bez zásadních rozdílů.

Ve hrách jsem neměl problém slyšet všechny potřebné zvuky. Kroky nepřátel byly jasné, jejich pozice se snadno odhadovala a obecně jsem nezaznamenal žádné problémy.

Mikrofon

Abych otestoval řádně mikrofon, nahrál jsem (svým nervózním hlasem) krátký klip, kde porovnávám zcela čistou kvalitu zvuku a filtrování pomocí aplikace SteelSeries GG a funkce ClearCast AI Noise Cancellation. V praxi tento program velice dobře filtroval zvuky klávesnice při psaní i lehký šum mikrofonu.

Z praxe mohu říct, že na TeamSpeaku nedosahoval mikrofon u sluchátek kvality stolního mikráku (HyperX SoloCast), nicméně jsem byl slyšet velice jasně a čistě, bez jakýchkoliv problémů. Ostatní uživatelé rovněž poznamenali, že jde o jeden z nejlépe znějících mikforonů u sluchátek vůbec. Zde tedy nemám co vytknout.

SteelSeries Arctis Nova Pro: headset stvořený pro náročné multiplatformní hráče
i Zdroj: SteelSeries
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama