SteelSeries Arctis Nova Pro: headset stvořený pro náročné multiplatformní hráče
i Zdroj: SteelSeries
Herní příslušenství Článek SteelSeries Arctis Nova Pro: headset stvořený pro náročné multiplatformní hráče

SteelSeries Arctis Nova Pro: headset stvořený pro náročné multiplatformní hráče | Kapitola 6

David Jiránek

David Jiránek

18. 8. 2022 18:00 2

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Specifikace a obsah balení 3. Design a pohodlí 4. Zapojení a software 5. Zvuková kvalita 6. Závěr

Na pomezí herního high-endu a studiového modelu. SteelSeries ukázalo, jakým směrem se budou ubírat nové modely sluchátek Arctis. Jako prvního jsme se dočkali modelu Arctis Nova Pro, který bude patřit k vrcholu celé nabídky. Najde si headset se zvukovou kartou a vysokou cenou svoji cílovku?

Reklama

Závěr

Co si budeme povídat, 6 990 Kč za drátová sluchátka je hodně. Na druhou stranu k nim dostanete velmi povedený GameDAC, který vyniká, zejména pokud hrajete na PC a konzoli. Zvuková kvalita headsetu nedosahuje úrovně drahých studiových sluchátek, nicméně stále vyčnívá nad herními headsety.

SteelSeries Arctis Nova Pro jsem si denně na hlavu nasazoval rád zejména díky ergonomii, kterou výrobce posouvá k dokonalosti. Neokoukaný vzhled, velice dobrý mikrofon a sada funkcí (SW i HW) ospravedlňuje cenu, nicméně se najde i pár nedostatků. Drobné výtky míří k jedné sadě náušníků a nemožnosti mixovat dva zdroje zvuku, když už ty dva vstupy máme. Při této ceně jsou to neduhy, které prostě musím zmínit.

SteelSeries Arctis Nova Pro: headset stvořený pro náročné multiplatformní hráče
i Zdroj: SteelSeries

Problémem může být i fakt, že je k dispozici bezdrátová verze umožňující mixovat vstupy skrze BT a 2,4GHz síť, navíc také nabízí ANC. Ano, kvalita zvuku je malinko horší (i na papíře), nicméně pokud jste na herní sluchátka ochotní obětovat 7 tisíc, další dva tisíce příplatek za bezdrát a ANC už není neakceptovatelný skok.

Tipuji, že SteelSeries přijde s celou rodinou sluchátek Nova a třeba sedmičky nebo devítky mohou v bezdrátové variantě ANC nabídnou i bez jistě ne levného DACu.

SteelSeries Arctis Nova Pro: headset stvořený pro náročné multiplatformní hráče
i Zdroj: SteelSeries

Moje doporučení Acrtis Nova Pro dostávají, pokud vám vyhovuje kabelové připojení a rádi hrajete na Playstationu i PC, přičemž obě zařízení máte poblíž sebe k zapojení do GameDACu. 

Zároveň jsou sluchátka vhodná pro hráče, kteří chtějí nadstandardní kvalitu zvuku, ale nedají dopustit na klasický herní model. Herní headset nikdy nenahradí čistokrevná studiová sluchátka s prémiovým DACem. O to se ani Arctis Nova Pro nesnaží. Jde spíš o ochutnávku z tohoto světa se stále přijatelnou cenou. Funkcí pro hráče je stále hodně a audio je na vysoké úrovni. Pokud se vám headset svojí paletou funkcí trefí do vkusu, budete ho mít na hlavě až nezdravě často.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama