TOP 10 nejobtížnějších her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek TOP 10 nejobtížnějších her všech dob

TOP 10 nejobtížnějších her všech dob | Kapitola 11

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 5. 2013 03:00 93

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Místo 10.  3. Místo 9. 4. Místo 8. 5. Místo 7. 6. Místo 6.
7. Místo 5. 8. Místo 4. 9. Místo 3. 10. Místo 2. 11. Místo 1.

Obtížnost videoher je v současné době jedním z nejdiskutovanějších témat, která se dotýkají videoherního průmyslu. Kde jsou ty doby, kdy ve hrách chyběly checkpointy, hlavní postavy měly jen tři životy a jejich pokoření vyžadovalo stovky hodin tréninku a mnoho restartů, při nichž jsme se vrátili až na začátek hry?

Reklama

Castlevania

Mladším čtenářům po vyslovení slova Castlevania pravděpodobně vyvstane na mysli jeden z novějších titulů této série, které neoplývají zrovna hardcore náturou. My se teď ovšem budeme zaobírat původním dílem, jenž se dá bez diskuzí považovat za pradědečka všech obtížných titulů.

TOP 10 nejobtížnějších her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Titul Castlevania byl vydán v roce 1986. Pekelné dílko stvořila společnost Konami, která se tím zapsala do herních análů hned ze dvou různých důvodů – jednak již zmiňovanou obtížností a potom také množstvím pokračování, kterou se série pyšní. Vlastníci PC, Xboxu 360 a PS3 se v zimě tohoto roku mohou těšit na Castlevania: Lords of Shadow 2 a nejnovějším přírůstkem do rodiny Castlevanie je pak Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate, která byla vydána před pár měsíci na platformu 3DS.

TOP 10 nejobtížnějších her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

A teď už k původní hratelnosti. Castlevania byla arkádovka s hack&slash bojovými prvky, zasazená do temného až hororového fantasy světa. Hra odkazovala na spoustu legendárních hororů a díky tomu jste se mohli setkat s vlkodlaky, netopýry, medúzami nebo třeba i Drákulou.

Samotná obtížnost potom vykrystalizovala z perfektního level designu a skutečnosti, že bič, kterým jste byli vybavení, měl mezi zmáčknutím příslušného tlačítka a jeho aktivací malou prodlevu a jakmile jste se jednou rozhodli pro skok a udali mu směr, nešlo to vrátit. Pokud tedy hráči chtěli být úspěšní, museli si dobře naplánovat každý pohyb, který nakonec musel být proveden s naprostou precizností.

TOP 10 nejobtížnějších her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče samotných soupeřů, jakmile se jim podařilo udeřit vás, mohli jste si být jistí, že přijdete minimálně o polovinu zdraví. A jediným pomocníkem v tomto nemilosrdném světě byly bonusové předměty typu sekery, hvězdice, nebo elixíru, které jste po protivnících mohli vrhat. Ovšem vzhledem k tomu, že všichni byli poměrně pohybliví, stejně veškerá snaha přišla dost často vniveč.

TOP 10 nejobtížnějších her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

A u kterých titulů jste se zapotili vy?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama