Top 3 graficky nejlepší hry roku 2023 podle redakce PCTuning.cz
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Top 3 graficky nejlepší hry roku 2023 podle redakce PCTuning.cz

Top 3 graficky nejlepší hry roku 2023 podle redakce PCTuning.cz | Kapitola 2

David Jiránek

David Jiránek

18. 12. 2023 17:00 13

Seznam kapitol

1. Top 3 hry 2. Technologická dema

Letošní rok přinesl řadu skvělých, ale i vizuálně povedených her. Spolu s partnerem Samsung SSD proto vyhlašujeme nejkrásnější hry roku, které dávají zabrat našim špičkovým sestavám.

Reklama

Technologická dema

Hry, co nejsou (zatím) hry. Technologická dema v různých enginech si zamilujete už na pohled. Dávají nám nahlédnout do budoucnosti gamingu, avšak musíme stále počítat s tím, že jde o pouhé ukázky. Malé demo se svojí komplexností nevyrovná ani deset let starým hrám a nemá takové nároky na hardware jako komplexní prostředí velkého otevřeného světa. Jde malou krásnou kapsuli, která na oko vypadá dokonale. Avšak nějaké questy byste tu hledali těžko.

Jako první musíme zmínit Unrecord. Má jít o FPS titul, taktickou střílečku z pohledu první osoby. Velmi chytře však využívá triky napodobující reálnou kameru a tak máme chvílemi pocit, že si někdo do opuštěného skladu vzal GoPro.

Navázat můžeme řadou dem z Unreal Enginu 5. Oficiální ukázka z UE 5.3 nám představuje realistické výbuchy nebo oblečení.

Do praxe pak tuto verzi enginu převádí nedávno zveřejněné video z lesa, kde si připadáme jak v modernějším pokračování Kingdom Come.

Tyto ukázky nám připomínají, že se stále máme kam posouvat. Ačkoliv takto detailně hry nebudou vypadat ani za rok, možná ani v nadcházející generaci, rozhodně je to nějaký aktuální cíl, kam se posouvat. 

Ostatně i trailer na GTA 6 z minulých dní nás přesvědčil, že posun v grafice jde ruku v ruce i se stále lepší hratelností, konkrétně třeba uvěřitelnějším prostředí či větší mapou. 

S nástupem rychlých disků ale můžeme počítat například s minimálními načítacími časy. Ray tracing také přinesl znatelný posun v nasvícení a generování snímků od Nvidie a AMD včetně AI upscalování rovněž posouvá možnosti dnešních her rychleji, než by bylo bez těchto technologií možné.

Letošní herní rok byl obecně silný. Baldur's Gate 3 si uzmulo řadu ocenění, fanoušci Bethesdy se konečně dočkali Starfieldu (ačkoliv nešlo o to nejlepší po stránce grafiky i hratelnosti), můžeme pařit nové Diablo 4 nebo Zeldu. O těchto hrách ostatně rozhodnete vy čtenáři v rámci veřejné ankety, která běží do konce týdne. A o pár dní dříve vyberou nejlepší hry letošního roku i naše herní redakce.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama