Transport Fever – Tentokrát i po vodě a vzduchem
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Transport Fever – Tentokrát i po vodě a vzduchem

Transport Fever – Tentokrát i po vodě a vzduchem | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 11. 2016 03:00 19

Seznam kapitol

1. Zvýšení příjmů, snížení výdajů 2. Váš osud visí na vlásku 3. Zkušenosti nerostou na stromě 4. Tady se na kapitalizmus nehraje 5. Po všech stránkách neotesaný 6. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Pozor, pozor! Na první kolej přijelo pokračování dopravního tycoonu Train Fever z roku 2014. Transport Fever přináší kromě vlaků a automobilů také lodní a leteckou dopravu, díky čemuž někomu může připomenout Transport Tycoon. Dokáže legendu sesadit z trůnu? Odpověď hledejte v recenzi.

Reklama

Fanoušci předchozího dílu si hojně stěžovali na nedostatek obsahu. To se tvůrci snažili vyřešit přidanou kampaní, která sestává ze 14 misí rozdělených rovnoměrně mezi příběhovou linku v Evropě a USA. I přestože samotný nápad může znít dobře, zmiňované mise nejsou zase tak zábavné. Zvlášť úsměvná mi přišla snaha nutit hráče do zásadních rozhodnutí, která v podstatě sestávají pouze z nutnosti někomu zaplatit, nebo v pozdějších fázích hry riskovat nepříjemnosti. Když se celou dobu úzkostlivě snažíte předejít nepříjemnostem, je asi jasné, že vždycky raději zaplatíte.

Transport Fever nabízí průřez 150 letou historií dopravy.
i Zdroj: PCTuning.cz
Transport Fever nabízí průřez 150 letou historií dopravy.

Základní mise jsou proloženy misemi vedlejšími. V nich jste pověřeni třeba hledáním zlatých nugetů, což je mimo mísu ještě o poznání více. Hra vás tímto způsobem nutí, abyste tratěmi propojovali místa, která byste jinak nepropojovali. Kdyby tvůrci raději vymodelovali nějaké zajímavější mapy, které by nás k tomu motivovaly přirozeněji (vodní plochy, vysoké hory atd.).

Abychom si dobře rozuměli. Transport Fever není vyloženě špatná hra. Pokud si dáte tu práci, pod tvrdou slupkou možná objevíte docela zábavnou strategii s vláčky. A pak se do ní na pár hodin s chutí položíte. Problém je, že Transport Fever vás nikdy nepřestane trápit chybami a nedodělky, tedy alespoň dokud si hru řádně nepřizpůsobíte za pomoci výtvorů moderské komunity.

Poprvé se to dalo přehlédnout, ostatně jednalo se o klasický „indie“ titul. Jenže proč to musíme snášet podruhé, nyní již pod hlavičkou klasického herního vydavatele?

Transport Fever – Tentokrát i po vodě a vzduchem
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama