Umax eGreat EG-M35A - stylové domácí kino
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Umax eGreat EG-M35A - stylové domácí kino

Umax eGreat EG-M35A - stylové domácí kino | Kapitola 5

Filip Eckstein

Filip Eckstein

26. 11. 2009 03:00 13

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Hardware pod drobnohledem 3. Firmware, menu a myiHome 4. Webové služby 5. Hodnocení a závěr

Dnešní článek se bude zabývat Full HD přehrávačem eGreat Networked Media Tank. Multimediální se mu však neříká jen tak pro nic za nic. Mimo podpory všech podstatných formátů včetně MKV a připojení HDMI 1.3 totiž zvládá většinu moderních síťových služeb, mezi nimiž bych mohl jmenovat například YouTube, BitTorrent, FTP a mnoho dalších.

Reklama
Umax eGreat EG-M35A - stylové domácí kino
i Zdroj: PCTuning.cz

Závěr

Dnešní článek už se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci, a tak konečně nastává čas na závěrečné hodnocení. Přehrávač jsem testoval poměrně dlouhou dobu a myslím, že veškerá má očekávní zcela překvapivě překonal. Do ruky se mi dostal opravdu solidní kus techniky, který si porádní se všemi možnými i nemožnými video formáty, dokáže komunikovat s mojí domácí sítí, sám se připojí na internet a stahuje přes svůj BitTorrent klient. Kromě toho je také méžné manuálně velmi rychle a jednodušše vyměňovat interní 3,5" SATA HDD. V tomto případě si pak můžeme vybrat, zda chceme přehrávač bez nebo rovnou s pevným diskem (na výběr pak máme ze 750GB a 1000GB verze).

Bohužel, nový EGreat má i své stinné stránky. Velmi mě zklamal dotykový panel, který je díky své přehnané citlivosti téměř nepoužitelný. Raději ho navždy zalepit a používat výrobcem dodávané parádní dálkové ovládání s fosforeskujícími tlačítky. Dále se také výrobce na obalu chlubí podporou WiFi technologie. To je sice pravda, nicméně k jejími zprovoznění potřebujeme USB WiFi kartu, kterou pak zastrčíme do jednoho ze čtyř USB na zadní straně zařízení. Myslím, že umístění interní WiFi karty by výrobce určitě nijak nezruinovalo. Ne každý má totiž USB WiFi kartu u sebe doma a určitě ne každý má chuť si ji kvůli přehrávači pořídit,... i když je to možná lepší, než k televizi táhnout další kabel.

Ale teď už opravdu na závěr... Nový UMAX EGreat EG M35A skutečně není vůbec špatným přírůstkem k vašemu domácímu kinu, a to nejen díky svým kompaktním rozměrům, ale také řady parádních síťových služeb, které vás tak prakticky neodsuzují užívat si YouTube nebo jiné portály pouze u PC monitoru. Jen ta cena by mohla být kapku nižší...

KLADY

ZÁPORY

+ spousta multimediálních a síťových služeb- přecitlivělý dotykový panel
+ jednoduchá obsluha- dlouhé spouštění
+ rychlé nastavení- cena by mohla být nižší
+ kompaktní tvar a rozměry- chybí mu vestavěná WiFi karta
+ FullHD 
+ podpora HDMI 1.3 
Umax eGreat EG-M35A - stylové domácí kino
i Zdroj: PCTuning.cz
Umax eGreat EG-M35A - stylové domácí kino
i Zdroj: PCTuning.cz


Nový Egreat EG-M35A je jistě parádním multimediálním doplňkem k vaší moderní FullHD televizi, který ovšem bohužel stále disponuje řadou zbytečných, avšak malých chybiček...

Děkujeme za zapůjčení společnosti UMAX Czech

 
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama