Úvaha – O „cool“ technologiích
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek Úvaha – O „cool“ technologiích

Úvaha – O „cool“ technologiích | Kapitola 2

Michal Rybka

Michal Rybka

7. 1. 2011 03:00 93

Seznam kapitol

1. Buďte in! 2. iPhone jako afrodiziakum 3. Není design jako design 4. Pro práci či zábavu?
5. Móda a styl versus technika 6. Obal prodává 7. A zase jsme u jablka

Nedávno se mi v Datartu naskytl naprosto úžasný pohled. Zatímco regály kroužili lidé, kteří hledali zlevněné televize, odšťavňovače a ledničky, jeden stůl byl doslova oblepený manažery v kvádrech – a ano, na tom stole obhlíželi vystavené Macbook Airy. Vypadalo to asi tak, jako byste vedle položili vedle mraveniště kostku medu – doslova se tam hemžili jeden přes druhého!

Reklama

Podle jakési studie mají majitelé iPhonů nejvíce sexu a jsou to největší záletníci. Telefon funguje jako jakási demonstrace moci, majetku a vlivu, něco jako masivní zlatý kříž na hrudi olašského vajdy a nebo pickup verze Hummeru naplněná bojovými psy, ve kterém se vozí ostrý chlapec s holou hlavou. Je to drahé – majitel je zřejmě zámožný. 

Dívčiny s jednoduchým vzorcem pro výběr partnera kdysi klasifikovaly potenciální nápadníky podle auta (zahraniční kapitalistický vůz > nový vůz domácí výroby > ojetina > motorka > moped > holá řiť), ale tento proces se v moderních velkoměstech trochu zkomplikoval a z toho, že dotyčný jonák neparkuje před klubem s limuzínou, nelze odhadovat jeho finanční zajištěnost a atraktivitu. 

Úvaha – O „cool“ technologiích
i Zdroj: PCTuning.cz

Náhradou je tedy značka hodinek (v tom ale aby se čert vyznal) a značka mobilu. I lapkové jsou dobře informováni o hodnotě mobilu a říká se, že si v pařížském metru vybírají hlavně applisty. Tam je cena telefonu jasná, to u androidího typu nevíte, jestli chcete ukrást typ za dvanáct tisíc a nebo za méně než polovic. Po lapkovi nelze chtít, aby neustále sledoval módní trendy, ale pokud to není ten zoufalý typ, který vás obere kvůli cigaretám, musí se nějak orientovat.

Je-li něco cool a profláknuté, může to lapka nepochybně zpeněžit a je to tím pádem i pro něj přitažlivé. Tohle ovšem není jediná představa o tom, co je v technologiích cool. Z pohledu spousty našich laskavých čtenářů je velice cool modování a přetaktování, s čímž by páni v kvádrech sotva souhlasili. Je to úplně jiný pohled na to, co je fascinující, pohled, který oslavuje imaginaci, fantazii a šikovnost moddera a nebo umění přetaktovávače. 

Výběr vhodných komponent, technologií a vlastní soutěže by se daly přirovnat třeba k závodům dragsterů, zatímco onen „zbohatlicky manažerský cool“ pohled je spíše pohledem na novinky ve světě Bentley. Pána s drahým časostrojem těžko okouzlíte počítačem zabudovaným do průhledného plastového koše, uměleckým kusem ve tvaru lebky a nebo iPadem zabudovaným spolu s bezdrátovou klávesnicí do krabice od starého Macintoshe.

Možná byste ho oslnili nějakým počítačovým modem, který je pobit brilianty a nebo má kastli z čistého stříbra, něco jako podivně bizarní velkodrahé mobily Vertu a nebo ona fantastická platinová lebka For the Love of God od Damiena Hirsta. Ano, to by byl nepochybně velice, velice, velice cool mod! I nejlevnější netbook od Aceru by vypadal hned nějak lépe, kdyby měl kastli z platiny, přerušené dvěma zlatými pásy a doplněné decentně umístěným briliantem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama