Úvaha – O „cool“ technologiích
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek Úvaha – O „cool“ technologiích

Úvaha – O „cool“ technologiích | Kapitola 7

Michal Rybka

Michal Rybka

7. 1. 2011 03:00 93

Seznam kapitol

1. Buďte in! 2. iPhone jako afrodiziakum 3. Není design jako design 4. Pro práci či zábavu?
5. Móda a styl versus technika 6. Obal prodává 7. A zase jsme u jablka

Nedávno se mi v Datartu naskytl naprosto úžasný pohled. Zatímco regály kroužili lidé, kteří hledali zlevněné televize, odšťavňovače a ledničky, jeden stůl byl doslova oblepený manažery v kvádrech – a ano, na tom stole obhlíželi vystavené Macbook Airy. Vypadalo to asi tak, jako byste vedle položili vedle mraveniště kostku medu – doslova se tam hemžili jeden přes druhého!

Reklama

Měl jsem zrovna na testech povícero klávesnic včetně Apple Wired Keyboard, na které se mi psalo překvapivě dobře. Pravda, přizpůsobit tuhle klávesnici PC není až taková legrace, bez nějakého toho upravování registrů pomocí SharpKeys se to neobejde a některé klávesy stejně nefungují (Eject…), ale má hub o dvou portech, takže je docela praktická a vážně se na ní dobře píše. Navíc nebyla o moc větší než onen kompaktní Logitech, takže jsem se rozhodl provést výměnu. Moje sluníčko vypadalo spokojeně. „Tak co, jaká je ta nová klávesnice?“ vyzvídal jsem. „Je vážně pěkná!“ zněla odpověď. Tak, dámy a pánové: Jasně, píše se na ní dobře, ale navíc je hezká, vypadá chic a v hliníkovém provedení vypadá i dražší, než skutečně je.

Úvaha – O „cool“ technologiích
i Zdroj: PCTuning.cz

Ano, 1100 Kč za klávesnici s hubem je docela dost, ale není to zase až takový úlet. Některé kusy od Logitechu stojí klidně třikrát tolik, ale pochybuji, že by tyto drahé modely zaujaly ženy více, než poměrně jednoduše, ale čistě navržené hliníkové kusy od Apple. V podobné cenové kategorii můžete mít obří ergonomicky tvarované kusy, výkonné herní klávesnice, podsvícené či bezdrátové – ale žádná nevypadá tak čistě, jednoduše, křehce a přitom luxusně. Je to elegantní dárek, který ale říká: Vidíš? Nebudu na tobě nijak šetřit!

Ano, „cool“ technologie mohou být nakrásně kapku zastaralé, trochu nepraktické a poněkud předražené. To ale nevadí, protože osudem VŠECH technologií je to, že se nakonec změní v zastaralé, nepraktické a neprodejné. Můžete je ale využít třeba jako lepší šaty a nebo hodinky a vyslat signál svému okolí. Pokud chodíte na přednášky a pořídíte si Macbook Air, hádejte: Všimnou si toho ostatní? Změní se jejich pohled na vás? Pokud své přítelkyni, rodičům a nebo známým pořídíte něco, co je designově nápadité a hezké, všimnou si toho? Ocení vás? Co myslíte, změní se něco, když projevíte zájem a zeptáte se partnera či přítelkyně, co se jim líbí a co jim připadá chic?

Úvaha – O „cool“ technologiích
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejde jenom o to, jestli je něco drahé a nebo levné, jde o to, co signalizujete svému okolí: Tady máš něco levného, protože to potřebuješ (a já na tobě chci šetřit). Tady máš něco opravdu pěkného, co se ti bude líbit (protože mi je jedno, že to bylo drahé a já na tobě nechci šetřit). I když jste přesvědčeni o tom, že to je lidem kolem vás ukradené, jsou pragmatičtí a rádi šetří, na každého přece jenom zapůsobí, že na něm šetřit nechcete. To nejde jednoduše ovládnout, je to velice, velice příjemný pocit. A popravdě, nemusí být doopravdy ani tak šíleně drahý: Ta aluminiová klaviatura od Apple byla jenom o pětistovku dražší, než klávesnice, kterou jsem pořídil původně. A byl to vážně moc pěkný dárek!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama