Vampyr – krvavá zábava v upírském akčním RPG
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Vampyr – krvavá zábava v upírském akčním RPG

Vampyr – krvavá zábava v upírském akčním RPG

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

5. 6. 2018 03:00 5

Seznam kapitol

1. Originální cesta vampýra 2. Sherlock Holmes ze záhrobí 3. Chuť na krev 4. Krucifixem do hlavy
5. Vampyrem snadno a rychle 6. Smrad a špína starého Londýna 7. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Do líbivých kulis Londýna na počátku 20. století se promítá hutná RPG hra s třaskavými souboji i hodně rozvětveným, takřka adventurním příběhem. A dělá to s takovou bravurou, že vás nejspíš ani nenapadne, o jak originální mix jde. Abyste kouzlu této hry propadli, ani nemusíte mít slabost pro upíry. Vyzkoušeno!

Reklama

V poslední době se velmi často diskutuje o tom, že větší vydavatelské domy stále dokola recyklují ty samé herní náměty, přičemž se mění tak maximálně zasazení, jinak vůbec nic. Hráči jsou přitom podráždění, ale stejně si ten nový Assassin's Creednebo Call of Duty koupí, protože tyto velkolepější hry zase tolik nevycházejí. Nehledě na to, že na neustále omílané formulce prostě není co zkazit, že? A o to vlastně vydavateli jde.

Vývoj větší hry je v současné době tak drahý, že vydavatel potlačuje možné riziko na minimum, právě i minimem změn. Nakonec se tedy dají pochopit obě dvě strany, protože hry jsou stále jenom byznys, ve kterém jde o peníze.

Skvělá zpráva je, že vždycky když tato situace vypadá strašně beznadějně, najde se projekt, který všechny černé myšlenky, že všechny hry jednou budou vypadat stejně, rychle rozežene. Takovým projektem je i Vampyr od vyvojářského studia DONTNOD Entertainment.

DONTNOD Entertainment má kromě nově budované značky, kterou by nám mělo představit ještě v roce 2018, na kontě již dva projekty – Remember Me a Life is Strange. Zatímco Remember Me sklidila spíše průměrné hodnocení, Life is Strange si na serveru Metacritic vysloužila nadstandardních 83 % / 8,6 bodů.

Přečtěte si recenzi Remember Me, akční adventury zasazené do budoucnosti.

Grafika je jen jednou z mnoha věcí, která vás na Vampyr může zaujmout.
i Zdroj: PCTuning.cz
Grafika je jen jednou z mnoha věcí, která vás na Vampyr může zaujmout.

Vampyr se svojí kvalitou zařadí někde mezi tyto dva tituly, přičemž subjektivní hodnocení hráčů se bude dále lišit v závislosti na třech skutečnostech. Plusové body si přidejte v případě, že máte rádi upíry a všechno, co s nimi souvisí. Plusové body si dále přidejte, pokud milujete svižné souboje s nepřáteli a rozmanité RPG prvky. A na nějaké ty plusové body nezapomeňte ani v případě, že milujete hutný detektivní příběh.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama