Velké porovnání — 4× levné mechanické klávesnice CZC Gaming vs HyperX
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Článek Velké porovnání — 4× levné mechanické klávesnice CZC Gaming vs HyperX

Velké porovnání — 4× levné mechanické klávesnice CZC Gaming vs HyperX | Kapitola 6

David Jiránek

David Jiránek

3. 2. 2022 15:00 14

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Představení klávesnic 3. CZC.Gaming Crusader 4. CZC.Gaming Guardian
5. CZC.Gaming Nightblade a Hexblade 6. HyperX Alloy Origins 7. Závěr

Mechanická klávesnice s českými popisky, kvalitními spínači, skladem a s nízkou cenou? To přece musí mít háček. Vzali jsme čtyři klávesnice, které prodává internetových obchod CZC.cz a porovnali je. Jsou vysoká hodnocení uživatelů a častý výskyt ve levnějších sestavách českých domácností náhodou, nebo se CZC trefilo do černého? A vyplatí se připlatit si za konkurenci? Na to všechno jsme hledali odpověď.

Reklama

HyperX Alloy Origins

Abychom měli s čím srovnávat, vzali jsme si k přímému srovnání také HyperX Alloy Origins. Jde o mechaniku z prakticky stejné kategorie. Má 100% rozložení, lineární spínače a cena startuje ve slevách na částce okolo 2 000 Kč. Častěji ji ale seženete za 2,5 tisíce.

HyperX Alloy Origins - obsah balení
i Zdroj: PCTuning.cz
HyperX Alloy Origins - obsah balení

HyperX používá své vlastní spínače, které jsme si co do specifikací představili hned ve druhé kapitole. Jejich hlavní výhodou by měla být delší životnost, kterou asi málokdo v realitě dokáže ověřit.

HyperX Red spínače
i Zdroj: PCTuning.cz
HyperX Red spínače

Alloy Origins nemá v balení nástroj pro vytahování kláves, štěteček ani náhradní tlačítka. Spokojit se musíte pouze s odpojitelným kabelem. Co do příslušenství tak jde o nejchudší model.

Kde to HyperX dohání, je samotná kvalita. Klávesnice působí prémiovým dojmem díky hliníkovému tělu s matnou povrchovou úpravou. Samotné spínače vystupují nad základnu o něco více, což usnadní čištění prostor pod klávesami. Popisky kláves také působí lepším dojmem, už co se fontu týče.

Alloy Origins - detail
i Zdroj: PCTuning.cz
Alloy Origins - detail

Alloy Origins bohužel nemá klávesy s českými znaky. 

Klávesnice zabodovala, co se spínačů a jejich zvuku a pocitu při psaní a hraní týče. Nejblíže k ní měl model Guardian zejména díky pohodlí v kombinaci s měkkou podložkou pod zápěstí. Tu si u HyperX musíte připlatit.

HyperX boduje i výběrem spínačů. Kromě lineárních lze volit mezi clicky Blue a tactile Aqua. Také software je mnohem propracovanější. Pokud vlastníte více produktů od HyperX, vystačíte si s jedním programem – HyperX Ngenuity. V něm lze vytvářet makra, upravovat podsvícení i barvy synchronizovat napříč dalšími produkty. Uživatelská přívětivost je zde zdaleka nejlepší.

HyperX Ngenuity
i Zdroj: PCTuning.cz
HyperX Ngenuity

Celkově je HyperX o něco dále oproti mechanikám od CZC. Zde si ale připlácíte i více jak tisíc korun. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama