Velké porovnání — 4× levné mechanické klávesnice CZC Gaming vs HyperX
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Článek Velké porovnání — 4× levné mechanické klávesnice CZC Gaming vs HyperX

Velké porovnání — 4× levné mechanické klávesnice CZC Gaming vs HyperX | Kapitola 7

David Jiránek

David Jiránek

3. 2. 2022 15:00 14

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Představení klávesnic 3. CZC.Gaming Crusader 4. CZC.Gaming Guardian
5. CZC.Gaming Nightblade a Hexblade 6. HyperX Alloy Origins 7. Závěr

Mechanická klávesnice s českými popisky, kvalitními spínači, skladem a s nízkou cenou? To přece musí mít háček. Vzali jsme čtyři klávesnice, které prodává internetových obchod CZC.cz a porovnali je. Jsou vysoká hodnocení uživatelů a častý výskyt ve levnějších sestavách českých domácností náhodou, nebo se CZC trefilo do černého? A vyplatí se připlatit si za konkurenci? Na to všechno jsme hledali odpověď.

Reklama

Závěr

Klávesnice od CZC zanechaly trochu smíšené pocity. Hexblade s cenou okolo 1 799 Kč zrovna dobrý dojem neudělal. Nightblade dává smysl, pokud chcete levnější bílý model. Obě verze sdílejí stejné konstrukční neduhy. 

Naopak Guardian i přes plastový zevnějšek zaujal příslušenstvím, kvalitou zpracování a celkově pocitem při používání. Měkká podložka pod zápěstí přidává velkou mírou pohodlí, navíc se připojí ke klávesnici pomocí magnetů. Otočné tlačítko pro regulaci hlasitosti sice nemá moc dalších využití, ale jde o detail, který pozvedává model nad ostatní.

Guardian
i Zdroj: PCTuning.cz
Guardian

Crusader ukázal, že levná mechanika dokáže neurazit. Jde o klávesnici s mechanickými spínači za necelých 700 korun, tudíž nesmíte očekávat zázraky. Kvalita provedení je ovšem slušná, nabídka funkcí skrze software srovnatelná s ostatními a spínače nedělají ostudu. Snad jen škoda rezonance zvuku kláves od kovové základny. Pokud máte hluboko do kapsy a mechaniku prostě musíte mít, lze o Crusaderu uvažovat.

Crusader
i Zdroj: PCTuning.cz
Crusader

HyperX sice nepřidává v základu k Alloy Origins nic navíc, kvalitou jde ale o jinou ligu. Zejména software je řádově lepší, ale i switche si zaslouží chválu.

Velké porovnání — 4× levné mechanické klávesnice CZC Gaming vs HyperX
i Zdroj: PCTuning.cz

Klávesnice od CZC nakonec nejvíce brzdí software. Ačkoliv programy nabízejí vše potřebné (nastavení podsvícení, makra …), jejich používání nebylo zrovna příjemné. Každý model má jiný program, jeden (u Crusaderu) při každém spuštění počítače vyžadoval stále nová práva, další se nechtěl kolikrát spustit. Kdyby CZC investovalo a přineslo jednu aplikaci pro všechny své produkty, včetně synchronizace podsvícení, hodně by to zpříjemnilo uživatelský zážitek.

Naše doporučení se nakonec bude odvíjet od vašeho rozpočtu. Crusader není k zahození a najde si místo v konfiguracích orientovaných na nízkou cenu. Pokud hodláte investovat do dvou tisíc, Guardian se nám dost zalíbil. Bílá verze Nightblade na tom taky špatně není vzhledem k ceně. Vyloženě doporučit ale nejde.

Alloy Origins
i Zdroj: PCTuning.cz
Alloy Origins

Pokud investujete více jak dva tisíce za HyperX a podobně zavedené značky, svých peněz také nebudete litovat. Ostatně Alloy Origins si můžete porovnat s jakoukoliv další konkurencí.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama