XCOM 2: vypiplané pokračování herní legendy
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek XCOM 2: vypiplané pokračování herní legendy

XCOM 2: vypiplané pokračování herní legendy | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

11. 2. 2016 03:00 35

Seznam kapitol

1. O krok dál 2. Pořád na vážkách 3. Smrt čeká na každém kroku 4. Mise vás překvapí 5. XCOM 2 vypadá úchvatně 6. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Druhý díl moderní reinkarnace klasické tahové strategie UFO: Enemy Unknown je na světě. Jelikož předchozí hra dopadla nadmíru dobře, čekali jsme od ní opravdu hodně – tím spíš, že její vydání bylo o několik měsíců odloženo. V dnešní recenzi si povíme, s jakými novinkami XCOM 2 přichází a zdali se vám jeho koupě vyplatí?

Reklama

Jelikož jsem už v úvodu psala, že XCOM 2 se zlepšila prakticky ve všech směrech, poznámka o tom, že grafika hry je hezčí, detailnější, blyštivější, stylovější a celkově mnohem zajímavější, vás asi nepřekvapí. Přesto jsem to musela napsat – hra totiž vypadá naprosto perfektně – ať už se jedná o venkovní scenérie nebo futuristická města, nebudete od ní moci odtrhnout oči.

Tvůrci se nejspíše hodně snažili zachytit celkovou náladu hry a povedlo se jim to velmi dobře. Venkovní fauna a flóra vypadá povědomě, ale přitom exoticky. A to samé se dá říci i o městech – ačkoliv tato zákoutí na první pohled znáte, brzy si začnete všímat ostrých linií a strohého moderního vybavení. Každá úroveň je přitom něčím zajímavá – zamrzlým pláním dominuje mimozemská karavana nebo opuštěná chatrč, přírodní scenérii skvěle podtrhuje malé venkovské tržiště a v městském levelu na vás čeká moderní reklamní poutače. To vše vám samozřejmě pomůže více se do hry vžít, takže se brzy přistihnete, že vůbec nevíte, co se okolo vás děje.

Ke skvělému celkovému dojmu přispívají i dodatečné efekty jako je oheň nebo kouř (mimochodem, ten vás může zranit nebo dokonce zabít) a také částečně zničitelné prostředí. Co se naopak moc nepovedlo, jsou některé animace – v případě útoků vám XCOM 2 všechny vaše činy ilustruje – jenže někdy jsou tyto animace příliš strojové. Někdy ale pracují docela dobře, takže se jedná jen o malou pihu na kráse.

Vzhledem k pokročilé grafice je vcelku zřejmé, že XCOM 2 nerozjedete na kdovíjaké mašině. Systémové požadavky hry nejsou nejmenší, na druhou stranu – se sníženými detaily si zahrajete i na průměrném stroji. Takže co budete pro chod XCOM 2 podle vývojářů potřebovat?

XCOM 2: vypiplané pokračování herní legendy
i Zdroj: PCTuning.cz

Minimální systémové požadavky:

  • OS: Windows 7 (64bitová verze)
  • Procesor: Intel Core 2 Duo E4700 2,6 GHz nebo AMD Phenom 9950 Quad Core 2,6 GHz
  • Paměť: 4 GB RAM
  • Grafická karta: 1GB Ati Radeon HD 5770 nebo 1GB Nvidia GeForce GTX 460
  • HDD: 45 GB

Doporučené systémové požadavky:

  • OS: Windows 7 (64bitová verze)
  • Procesor: 3 GHz Quad Core
  • Grafická karta: 2GB ATI Radeon HD 7970 nebo Nvidia GeForce GTX 770
  • HDD: 45 GB
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama