Acer Aspire 5740G — herní stroj za lidovou cenu
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Acer Aspire 5740G — herní stroj za lidovou cenu

Acer Aspire 5740G — herní stroj za lidovou cenu | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

26. 3. 2010 02:00 16

Seznam kapitol

1. Acer Aspire 5740G — hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru 7. Testy operační paměti
8. Testy grafické karty - standardní 9. Testy grafické karty — rozšířené I 10. Testy grafické karty — rozšířené II 11. Testy grafické karty — rozšířené III 12. Testy pevného disku 13. Test výdrže akumulátoru 14. Vyhodnocení a závěr

Pokud přemýšlíte o novém notebooku a rádi hrajete hry, jistě jste si všimli testu Asusu G73J, který za slušný peníz nabídnul Mobility Radeon HD 5870. Ale co když je na vás třicet tisíc moc a chcete také výrazně více přenosný stroj? Pak je tu nový Acer Aspire 5740G, který je menší, osazený Radeonem HD 5650 a hlavně stojí necelých dvacet tisíc.

Reklama

Design

Acer Aspire 5740G — herní stroj za lidovou cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

Acer se už delší dobu drží svého univerzálního designu Gamestone Blue, jenž najdete i na levném Aspire 5740G. Ze začátku se mi tento design velmi líbil, avšak po nějakých dvou, třech letech už začínají být notebooky vcelku okoukané a přinejmenším já bych nějaké větší inovace uvítal. Nicméně pokud vám jde v první řadě o funkčnost za dobré peníze (a originální vzhled není na prvním místě), pak vám bude 5740G jistě vyhovovat.

Materiály/provedení

Řada Acer Aspire vždy sázela na nejlepší možný poměr cena/výkon a ačkoliv Acer během posledních let šel s kvalitou svých produktů výrazně nahoru, stále platí, že Aspire = plast. Opravdu kompletně celé šasi notebooku je vyrobeno z plastu, což je vzhledem k ceně stroje samozřejmě logické. Prakticky založení uživatelé zejména ocení, že plasty jsou z velké části matné a nejsou na nich vidět otisky prstů a další špína. Lesklé je pouze víko počítače.

Co se týče kvality zpracování, v poslední době jsem s většinou strojů Acer vcelku spokojen, byť špička to samozřejmě není. Pokud od svého notebooku pouze chcete, aby držel pohromadě, asi budete spokojeni i tentokrát, proti jiným strojům Aspire (třeba skvělý Aspire 8942G) však osobně vidím dost rozdílů, bohužel směrem dolů. Otřesná levná tlačítka u touchpadu, starý a taktéž nepovedený mechanismus otvírání víka, místy ostré hrany... To by se rozhodně stávat nemělo ode mne dostává Aspire 5740G za dílenské zpracování mínus.

Rozměry

Ačkoliv notebook na první pohled působí celkem rozměrně (a také s šířkou téměř 40 cm rozměrný je), není jeho hmotnost vůbec špatná, spíš naopak. Většina výkonných strojů této kategorie má hmotnost okolo třech a půl kilogramu, Aspire 5740G je na tom o celé kilo lépe (konkrétně 2,65 kg). Se zdrojem se sice lehce nad tři kilogramy dostanete, ale i to je skvělé číslo, které značí, že přenášení notebooku není žádný velký problém. Akorát potřebujete větší batoh (nejlépe přímo určený k přenášení alespoň 15" notebooku), těch 40 cm na šířku už je přeci jen celkem znát.

Víko

Acer Aspire 5740G — herní stroj za lidovou cenu
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Víko je jako jediná část notebooku lesklá a je na něm logo Acer uprostřed.

Spodní kryt

Acer Aspire 5740G — herní stroj za lidovou cenu
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Zespodu notebooku jsou pouze licenční štítky výrobce a pár otvorů pro zlepšení chlazení.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama