Adobe koupil Figma. Uber (ne)hackli. Česká dezinfoscéna v grafu #TYDEN 19. září
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Adobe koupil Figma. Uber (ne)hackli. Česká dezinfoscéna v grafu #TYDEN 19. září

Adobe koupil Figma. Uber (ne)hackli. Česká dezinfoscéna v grafu #TYDEN 19. září | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

19. 9. 2022 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Nebezpečné prodlužovačky. Deset reklam před videem. Vyšel čtvrtý podcast. Přehled českých dezinformátorů. The Sims 4 budou zdarma. Seesaw hacknuto. TikTok má klon BeReal. Úsporné trasy v Mapách Google

Reklama

Marketing, komunikace

Vše co byste měli vědět o doručitelnosti u e-mailů. Zásadní pro e-mailový marketing.

Kdo se směje naposled, ten se směje … nikoliv jako Steve Ballmer.

Intel Pentium a Intel Celeron jako značka končí. Nahradí je … Intel Procesor.


Bezpečnost, soukromí, právo

PR Facebooku konečně přišlo s vysvětlením, proč zásadně komplikují parametry v odkazech sloužící k dalšímu enormnímu šmírování. Je to pro dobro uživatelů a ochrana.

Severkorejští Lazarus (APT38) využívají Log4j pro útok na energetické společnosti v USA

Nahráli své fotky do hubnoucí aplikace, ta je možná ukazovala zcela cizím lidem. Něco, s čím prostě musíte počítat.

Nové malware pro Linux, Shikitega. Včetně těžby kryptoměn.

Nové triky #ransomware? Intermittent encryption – šifrují se pouze části souboru, dá se tak vyhnout detekci sledující velké změny. A ještě to jde rychleji.

Pro hackery dobrá zpráva, pro ty ostatní špatná. 66 % vedoucích pracovníků v oblasti zabezpečení uvádí, že počet nevyřešených zranitelností přesahuje 100 000. Z průzkumu také vyplynulo, že 54 % z nich tvrdí, že se jim podařilo opravit méně než 50 % zranitelností z tohoto seznamu.

Ten někdo kdo vás na Internetu okradl, je možná také sám oběť. Obchodování s lidmi se digitalizuje.

Seesaw hacknuto, uživatelé, například i děti jdoucí do první třídy, dostali nevhodnou fotografii spadající do kategorie Goatse. Seesaw používá na 10 milionů učitelů v USA. Detaily v Messages Inappropriate Image Incident

Microsoft Teams ukládají tokeny v čistě textové podobě. Je možné je snadno dolovat a využívat pro phishing. Opravu prý nečekejte brzy, Microsoft to nepovažuje za závažné.

Hackeři měli v srpnu přístup do sítě LastPass čtyři dny, společnost ale nezjistila, že by se dostali k datům zákazníků či jejich heslům.

Let Southwest málem neodletěl. Jeden z pasažérů rozesílal přes Air Drop nahotinky. Vhodné poučení? Pokud máte iPhone/iPad, tak si rozhodně nenechávejte aktivní možnost příjmu od kohokoliv.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama