Anno 2205: velký skok pro lidstvo (i pro hráče)
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Anno 2205: velký skok pro lidstvo (i pro hráče)

Anno 2205: velký skok pro lidstvo (i pro hráče)

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

9. 11. 2015 03:00 13

Seznam kapitol

1. Anno 2205 pod drobnohledem 2. Takto mají vypadat AAA hry 3. Anno 2205 vám umožňuje dělat rychlé změny 4. Co potřebujete k výletu na Měsíc?
5. V budoucnosti je velmi hezky 6. Hardwarové nároky hry 7. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

V nepříliš vzdálené budoucnosti na Zemi docházejí zdroje a tak je třeba poohlédnout se dál... Společnost Ubisoft na nás tento podzim zaútočila již druhou strategií. Podařilo se jí uspět alespoň v případě budovatelské Anno 2205, nebo se i kolem této hry vytvoří tábory se značně protichůdnými názory? Na to si odpovíme v této recenzi!

Reklama

Vydavatelský dům Ubisoft se tento podzim již podruhé pokouší zaujmout milovníky strategických her. Po tahové fantasy hře Might & Magic Heroes VII, která byla, jen tak mimochodem, přijata dosti rozporuplně (na serveru Metacritic 68 % / 5,1b), přišlo na řadu také pokračování populární série budovatelských strategií Anno.

Konkrétně jde o Anno 2205, v pořadí šestý díl navazující na hru s názvem Anno 2070 z roku 2011. Poznávacím znamením Anno 2205 je silně futuristické zasazení, které se významně promítne i do hratelnosti. Kromě kolonií na Zemi v něm totiž hráči dostávají možnost postavit těžební kolonii i na Měsíci. V novém díle některé herní prvky zcela zmizely, což by se však dalo přičítat i snaze autorů z Blue Byte sérii trošku oživit.

U Anno 2205 dost možná dojde k tomu, k čemu došlo i v případě Might & Magic VII – bude pravděpodobně také přijatá s rozpaky, a to především od zarytých fanoušků série. Přiznám se, že předchozí díly Anno mě bohužel minuly (a to i přestože mám budovatelské strategii velmi ráda), takže si v této recenzi vyslechnete postřehy v tomto ohledu zcela nezaujatého hráče.

Anno 2205: velký skok pro lidstvo (i pro hráče)
i Zdroj: PCTuning.cz

Anno 2205: budujte lepší svět

Anno 2205 je tedy budovatelská strategie zasazená do blízké budoucnosti, v níž stavíte svoji kolonii a snažíte se o obecné blaho lidí. Hra je ovšem proložená real-timeovými pasážemi, v nichž se svým loďstvem útočíte na nejrůznější cíle a to ve snaze upevnit své postavení.

Někde mezi tím pak sbíráte pokročilé suroviny a upgradujete svoje loďstvo tak, aby bylo konkurenceschopnější, a tu a tam našetříte na postavení nové budovy (například mostu spojujícího dva ostrovy) nebo na upgradování vesmírné stanice. Jinak byste se na Měsíc nedostali.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama