ASUS Mining P106-6G: test těžební karty na kryptoměny
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek ASUS Mining P106-6G: test těžební karty na kryptoměny

ASUS Mining P106-6G: test těžební karty na kryptoměny | Kapitola 2

Z. Obermaier

Z. Obermaier

18. 9. 2017 03:00 47

Seznam kapitol

1. Speciální grafiky jen k těžení kryptoměn 2. Testovací sestava 3. Balení a Specifikace 4. Představení karty P106-100 Mining 5. Přetaktování a teploty
6. Trable s ovladači 7. Výkon v těžení kryptoměn (mining) 8. Zvýšení efektivity těžby 9. Závěr

Kdyby mi někdo před lety řekl, že budu jednou testovat grafickou kartu bez obrazových výstupů, která je určená jen k těžení kryptoměn, asi bych se mu vysmál. Ten den je ale tady, krypto-horečka nepolevuje (jen mírně), a tak si představíme první ze speciálních karet určených jen k dolování kryptoměn.

Reklama

Testovací sestava

Měření výkonu grafické karty Asus jsem provedl na Asus Zenith Extreme (X399). Jako procesor posloužil AMD Threadripper 1950X. Sestavu napájel zdroj Antec HCP-1200W, dále byl v sestavě SSD pevný disk Intel a paměti od G.Skill (DDR4-3600 MHz). Procesor chladím vodou. Podívejte se na obrázek hlavní sestavy:

Grafická karta Asus P106-100 Mining
i Zdroj: PCTuning.cz
Grafická karta Asus P106-100 Mining

K testování používáme operační systém Windows 10 Enterprise 64b se všemi dostupnými updaty do dnešního dne. I v budoucnu pak budeme systém updatovat. Aplikace se ale budeme snažit držet v současných verzích, vzhledem ke zpětnému porovnání. Patche a nové verze totiž mohou zásadně změnit i výsledky a celé měření by bylo na nic. Pokud vyjde nová verze a zkušebním měřením zjistíme, že pouze opravuje chyby ale výkon je v ní totožný s tou starou, bude updatována. Jinak nikoliv.

Ovladače

K testu jsem použil jediný driver, který zatím kartu plně podporuje. S ovladačem je jedna zásadní potíž, o které si řekneme ve zvláštní kapitole, aby tato informace někde nezapadla. Nainstalovat jdou všechny GeForce drivery a jsou funkční, ale přeci jen to není ono. Více v oné avizované kapitole.

ASUS Mining P106-6G: test těžební karty na kryptoměny
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama