asus-n10j-netbook-s-geforce-pod-kapotou
Mobilní zařízení Článek Asus N10J - netbook s GeForce pod kapotou

Asus N10J - netbook s GeForce pod kapotou | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

12. 12. 2008 01:00 26

Seznam kapitol

1. Asus N10J - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy TFT displeje
7. Testy procesoru 8. Testy operační paměti 9. Testy grafické karty - standardní 10. Testy pevného disku 11. Test výdrže baterie 12. Vyhodnocení a závěr

Nedávno jsme vám přinesli recenzi netbooku Gigabyte M912V, jehož hlavní předností byl velký a dotykový displej. Zajímavých netbooků je však na trhu více. Dalším takovým je Asus N10J, jediný netbook od Asusu, který se nejmenuje Eee PC. Odlišností je totiž více než jen NVIDIA GeForce místo integrované grafické karty.

Reklama

Design

Asus N10J - netbook s GeForce pod kapotou
i Zdroj: PCTuning.cz

Design je jako obvykle věc značně osobní a je to vidět i na notebooku. Ten je totiž celý lesklý, což jedna skupina uživatelů uvítá a druhá odsoudí. Samotná barevná kombinace nepůsobí zle, ale je nutné říct, že kombinace šedé a černé je prostě klasikou a trocha invence by notebooku jistě neuškodila.

Materiály/provedení

Netbook sice patří spolehlivě mezi ty nejdražší ve své kategorii, ale ani tak se výrobce v provedení nepředvedl a Asus N10J je kompletně vyroben z plastu. Ten je alespoň na několika místech tvrzený, ale ani tak nejde o extra pevný notebook, kterému bude pád na zem dělat dobře.

Co se kvality zpracování týče, tak zde jsem naopak spokojen. Notebook je opravdu dobře a pečlivě smontován. Nikde se nic neuvolňuje a nenajdete zde ani nekvalitní spoje.

Kloub u LCD

Asus N10J - netbook s GeForce pod kapotou
i Zdroj: PCTuning.cz

LCD panel je připevněn standardně na dvou pantech. Ty jsou u tohoto notebooku dost malé, ale i tak mají dost tuhý odpor, takže při manipulaci s víkem musíte držet základnu notebooku. Tuhost pantů však zabraňuje displeji v jakémkoliv pohybu. Maximální úhel otevření displeje sice není 180°, ale i těch cca 150° už je velmi slušně použitelných a omezovat to bude málokoho.

Zaklopené víko jistí, jak už se stalo standardem, dvojice magnetů ukrytých ve víku.

Rozměry

Jistě jste si všimli širokého rámečku okolo displeje. Díky němu není netbook ani zdaleka 10", ale rozměry odpovídají spíše 12" stroji. To stále není mnoho a netbook se vejde téměř do každé kapsy v batohu, ale z pohledu kategorie to je poměrně velký odskok od konkurentů, kteří jsou o kus menší.

Podobné je to i s hmotností. 1,6 kg unesete bez problémů a s notebookem se dá chodit i delší dobu, ale ve srovnání s první generací Asus Eee PC, která měla pod 1 kg? Opět celkem velký rozdíl a je jen na vás, zda je lepší větší netbook s lepší klávesnicí nebo naopak.

Víko

Asus N10J - netbook s GeForce pod kapotou
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Šedé víko zpestřuje jen logo Asus uprostřed.

Asus N10J - netbook s GeForce pod kapotou
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Ani zespodu toho moc není. Kromě několika nálepek a licenčního štítku od Windows pouze různé tvory pro zlepšení větrání. Všimněte si však netradiční baterie, která přečnívá za zadní okraj notebooku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama