Asus představil pořádně nadupané herní ROG notebooky a výkonný tablet ve stylu Surface
i Zdroj: PCTuning.cz
Článek Asus představil pořádně nadupané herní ROG notebooky a výkonný tablet ve stylu Surface

Asus představil pořádně nadupané herní ROG notebooky a výkonný tablet ve stylu Surface | Kapitola 2

David Jiránek

David Jiránek

4. 1. 2022 23:00

Seznam kapitol

1. Displeje ROG Nebula, notebooky Strix, Zephyrus, a TUF 2. Zephyrus Duo a herní tablet Flow

Asus odstartoval CES 2022 představením herních novinek z dílny ROG. Řeč byla hlavně o noteboocích, které dostaly nejen nejnovější procesory a grafické karty, ale také velmi zajímavé displeje s režimem vysokého rozlišení, nebo vyšší obnovovací frekvence.

Reklama

ROG Zephyrus Duo 16 s Nebula HDR

Nejvybavenějším modelem z herní kategorie bude letos ROG Zephyrus Duo 16. Tento nekompromisní stroj opět dostane dva displeje. Hlavní obrazovka získá Mini LED podsvícení v rámci ROG Nebula HDR. To znamená maximální jas 1100 nitů, certifikaci DisplayHDR 1000 a 100% pokrytí DCI-P3. QHD rozlišení doplní obnovovací frekvence 165 Hz.

Asus představil pořádně nadupané herní ROG notebooky a výkonný tablet ve stylu Surface
i Zdroj: PCTuning.cz

K dispozici bude i model s ROG Nebula panelem, který za cenu nižšího jasu poskytne rozlišení 4K při 120 Hz nebo Full HD při 240 Hz. Pokrytí 100 % DCI-P3 zůstává.

Specifikace dále zahrnují procesor Ryzen 9 6980HX, grafiku RTX 3080Ti s TGP 150 W, 64 GB DDR5 4800 Mhz RAM, až 4 TB PCIe 4.0 úložiště v RAID 0 a podporu pro MUX Switch.

O konektivitu se stará Wi-FI 6E a na těle nalezneme HDMI 2.1. Baterie s kapacitou 90 Wh podporuje rychlé nabíjení skrze USB-C. Asus nezapomněl ani na chlazení, kterému pomáhá tekutý kov na nejvytíženějších čipech a výduchy pro ventilátory pod sekundárním výklopným displejem.

ROG Flow Z13

Minulý rok Asus představil prémiovou a lehce experimentální řadu Flow. My si hned v březnu vyzkoušeli 2v1 notebook ROG Flow X13, který nabízel kompaktní rozměry a možnost připojení externí grafické karty. Dokovací stanici využije i novinka v podobě Flow Z13.

Asus představil pořádně nadupané herní ROG notebooky a výkonný tablet ve stylu Surface
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový ROG Flow Z13 vychází z konceptu ROG Mothership z roku 2019. Asus toto velmi těžkopádné, leč velmi výkonné zařízení odlehčil a připodobnil více k tabletům Surface.

Flow Z13 nabídne 16:10 obrazovku s rozlišením 4K při 60 Hz a přepnout lze do režimu FHD při 120 Hz. Nabízí přitom jas 500 nitů. V útrobách tiká procesor Intel Core i9-12900H se 14 jádry a grafika RTX 3050 Ti. Připojit lze opět stanici XG Mobile s grafickou kartou Nvidia RTX 3080. Asus z dokovací stanice udělá hned celou sérii produktu a nový model nabízí například lepší chlazení a odemyká o 15 W vyšší TDP grafické karty.

Asus představil pořádně nadupané herní ROG notebooky a výkonný tablet ve stylu Surface
i Zdroj: PCTuning.cz

Na těle tabletu dále nalezneme USB-A, Thunderbolt 4, HDMI a čtečku MicroSD karet. O chlazení se stará Vapor Chamber v kombinaci s tekutým kovem a ventilátory, které nebude blokovat například deska stolu.

Flow Z13 obdržel slušnou 56Wh baterii s rychlým nabíjením pomocí USB-C, podporu stylusu a bezdrátových ovladačů. Samotný tablet bude prodáván s klávesnicí, která se magneticky uchytí k hraně zařízení. Výklopný stojan umožní naklopit zařízení do různých úhlů podobně jako v případě Surface od Microsoftu.

O cenách a dostupnosti jednotlivých modelů vás budeme brzy informovat.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama