Asus ROG Flow X16 – pro každého něco: na hry, zábavu, i tvůrčí práci s Ryzenem 9 a RTX 3070 Ti
i Zdroj: https://rog.asus.com/uk/laptops/rog-flow/rog-flow-x16-2022-series/gallery/
Hardware Recenze Asus ROG Flow X16 – pro každého něco: na hry, zábavu, i tvůrčí práci s Ryzenem 9 a RTX 3070 Ti

Asus ROG Flow X16 – pro každého něco: na hry, zábavu, i tvůrčí práci s Ryzenem 9 a RTX 3070 Ti

Janek Gabriel

Janek Gabriel

27. 7. 2022 19:00 2

Seznam kapitol

1. Nováček v rodině Flow 2. Parametry aneb co čekat 3. Píseň ledu a ohně aneb chlazení a zvuk 4. Syntetické testy a přesuny energií 5. A co ty hry, pane předsedo? 6. Závěr a zhodnocení

Asus dnes spustil prodej nového přírůstku do rodiny Flow. 16 palců, dotykový displej s překlápěním do tabletového režimu, výkonný Ryzen 9 a RTX 3070 Ti. To zní lákavě, no ne?

Reklama

S dotykovými notebooky se, jak se zdá, roztrhl pytel. Asus pro nás připravil nový model do velmi povedené řady Flow, která, pokud mě paměť nešálí, byla odstartována 13 palcovým modelem, po němž pokukuji od té doby, co jsem ho prvně spatřil. 

Tentokrát se nejedná o (velmi) malý a (extrémně) přenosný notebook, nýbrž o plnohodnotné 16palcové herní dělo, které si klade za cíl… co přesně? Zkombinovat moderní styl dotykových notebooků s překlápěcím displejem s herními stroji plnými našlapaného HW a světýlek RGB? Tak či tak je na trhu a my se na něj zevrubně podíváme.

Sluší se říci, že jde o mou první recenzi notebooku a důvod je celkem nasnadě: letní prázdniny a „jste šestý v pořadí“. Super, že se na mě dostalo zde a nikoliv, když volám na zákaznickou linku. 😊 

Pokusím se vám, vážení čtenáři, tedy co nejvíce přiblížit několik týdnů užívání spíše slovy člověka než horou čísel, byť jsou mi, jako statistikovi, čísla blízká také. Důvod je prostý: nemám možnost příliš porovnávat s historií stranou výsledků jiných. Nejedná se, prosím pěkně, o omluvu (to bych raději úplně odmítl, že jo), jakožto o popis toho, co můžete od článku jako pravidelní čtenáři čekat (a co naopak nečekat).

A jak tedy vlastně tenhle krasavec vypadá?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama