Bus Simulator 2018 – brzda, plyn a hlavně neusnout
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Bus Simulator 2018 – brzda, plyn a hlavně neusnout

Bus Simulator 2018 – brzda, plyn a hlavně neusnout | Kapitola 2

Jan Schrenk

Jan Schrenk

5. 7. 2018 03:00 10

Seznam kapitol

1. Obsese simulací 2. A jedem! 3. Simulátor nesimulátor 4. Je to zábavné?

Během minulého víkendu jsem měl možnost ověřit si jednu zásadní otázku, která trápí lidstvo již od počátku 20. století. Je skutečně profese řidiče autobusu MHD nejnudnější ze všech profesí? A víte co? Já pro vás, čtenáře PC Tuningu tuto odpověď nalezl. A bolelo to.

Reklama

Mám sice spoustu zkušeností s řízením virtuálního trucku (a sen zařídit si ten reálný), ale v autobusu budu pouhým elévem. Proto beru za vděk nabízeným tutoriálem. Trošku si customizuji svého paňáka, oblékám ho do nažehlených hadříků ve fešné červenočerné kombinaci a hurá! Nějaké děvče mě pěknou americkou angličtinou vítá a uvádí se jako majitelka nové dopravní firmy. Ta se pokusí znovu vytvořit systém autobusové MHD ve městě a jeho blízkém okolí.

Bus Simulator 2018 – brzda, plyn a hlavně neusnout
i Zdroj: PCTuning.cz

Máte za úkol otestovat první autobus a experimentální zaváděcí linku. Příběh možná jednoduchý a chvilkami trošku toporný, přesto to ale příběh je a já se cítil jako „mladý autobusák v mladé firmě“. Majitelka vám trpělivě vysvětluje, jak si autobus odemknete, jak se startuje, jak budete pracovat s automatickou převodovkou, kde je brzda a že občas je také potřeba obsluhovat palubní kasu. Všechno to působí celkem příjemným dojmem a vy se vlastně docela dobře bavíte. Pak už jen sešlápnete plynový pedál a vyrazíte z hlavního nádraží směrem na předměstí. Na výjezdu se pozorně rozhlédnu, zatočím volantem vlevo a znovu šlapu na plyn.

Bus Simulator 2018 – brzda, plyn a hlavně neusnout
i Zdroj: PCTuning.cz

Trasu máte vyznačenou včetně následující stanice na jednoduché ale celkem pěkně interpretované GPS navigaci. Chvíli si na ni ale zvykám a na příští křižovatce odbočuji příliš brzy. Tím se poníženě vracím zpátky na autobusák a cítím se před svou průvodkyní poněkud trapně. Těším se, že při dokončení hry bude právě ona mou hlavní trofejí (manželka s velkým srdcem promine). No nic, však já si její srdce svými schopnostmi ještě získám. Po dalších pár stovkách metrů ale začne mluvit o svém manželovi, a protože nejsme ve hře se známým hambářem Larrym, tak své snahy o ni vzdávám. A jakmile se má virtuální láska definitivně rozplyne, končí vlastně i ona zábavná část.

Bus Simulator 2018 – brzda, plyn a hlavně neusnout
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama