CoolerMaster Synk X: futuristické herní křeslo, co vám rozvibruje zadek
i Zdroj: Cooler master
Herní příslušenství Recenze CoolerMaster Synk X: futuristické herní křeslo, co vám rozvibruje zadek

CoolerMaster Synk X: futuristické herní křeslo, co vám rozvibruje zadek

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

14. 4. 2023 10:00 5

Seznam kapitol

1. Úvod, představení 2. Design, který potěší 3. Vzhůru do akce 4. Jedno velké ale.. 5. Zamyšlení na závěr

Hle, pátrání po nebeském sezení mne dovedlo do spárů židle z budoucnosti, která umí s uživatelem pořádně zamávat. A nejsou to jen planá slova, Synk X je vybavena haptickou odezvou a co se děje na monitoru, to dá uživateli pořádně sežrat.

Reklama

Jak vylepšit herní zážitek? Místo obyčejného LCD monitoru s chabými 60 Hz koupíte nadupaný 4K OLED se 120 Hz. K tomu samozřejmě musíte doplnit i pořádnou mašinu. Rázem máme skvělý obraz a hodně fps. Co dál? Kvalitní myš? Mechanická klávesnice? Pořádné bedny? Dobrý herní stůl? A co takhle hypermoderní haptickou herní židli?

 A přesně taková se mi dostala do pracek. Už když ji Cooler Master ohlásil, ihned jsem na Vaška uhodil, že až bude k mání, chci ji na test. Uběhlo pár měsíců, pár mailů a poslední výkřik sedací techniky za (podržte se) téměř třicet tisíc kocourkovských mi byl doručen. Ve čtyřicetikilové krabici se skrývá herní židle Synk X, která je vybavena haptickou odezvou a RGB podsvícením.

CoolerMaster Synk X: futuristické herní křeslo, co vám rozvibruje zadek
i Zdroj: Cooler Master

Podstata židle je taková – zprostředkovat hráči nejen pohodlí, ale i reálné vjemy z herní vřavy. Dalo by se to přirovnat ke kvalitní stanici jízdního simulátoru, kde vám volant rve ruce a sedačka se natřásá za pomoci hydrauliky. Géniové z firmy Cooler Master si řekli, že něco takového instalují i do židle. Tudíž v modelu Synk X jsou v opěráku a sedáku vibrační mechanismy, které reagují na dění na obrazovce a podle toho s vámi třesou. Ale má to jeden háček: aby židle mohla vydávat hřmot a míchat vám vnitřnosti, je třeba do ní zavést audio signál, podle kterého se vibrace řídí.

A proto je na židli audio vstup a výstup, jelikož je žádoucí se nechat masírovat, ale taky mít i zvuk. Sesle je tedy koncipována na použití se sluchátky, ale nic vám nebrání vytáhnout kabel z výstupu opět do repráků. Toto jsem osobně nezkoušel, protože svůj Yamaha receiver krmím optikou a ani nemám tak dlouhý analogový kabel. Takže jsem židli orestoval (ano, R) tak, jak se předpokládá. Protože jsme už v budoucnosti, nechybí ani Bluetooth, takže je možno rovnou do křesílka posílat zvuk třeba z telefonu nebo notebooku. V mém případě byl ještě v krabici i BT přijímač/vysílač, o kterém v propagačních materiálech není ani slovo. Jinak řečeno, můžete do křesla přes BT cpát hudbu a pak pomocí přijímače/vysílače píchnutého do výstupu sluchátek židle zvuk zase posílat do svých BT repráků. Aby vám hromkřeslo mohlo natřásat zadnici a masírovat páteř, má instalovanou Li-ion baterii o kapacitě 5200 mAh. Má vydržet až 8 hodin nepřetržité hudby a 4 hodiny intenzivního zadkobití.

CoolerMaster Synk X: futuristické herní křeslo, co vám rozvibruje zadek
i Zdroj: Cooler Master

Stranou této vymoženosti se jedná o robustní herní židli s širokými možnostmi nastavení. Samozřejmě, co by to bylo za pařanské křeslo, kdybyste si nemohli nastavit opěrák, područky nebo výšku sezení. Navíc potěší i opěrka pod nohy, která se lehce vysune zpoza sedáku. Jsem také téměř oslněn tím, že tvar židle zachoval dekorum a nevypadá jako dnešní stupidní závodní autosedačky (budiž tento design proklet a konečně zapomenut). Chvála chlapíkům z Cooler Master. Ale aby Synk X nevypadala příliš tuctově, má zabudované podsvícení RGB na zadní straně opěráku ve tvaru loga firmy. Má to význam? Ne. Vypadá to hezky? Kupodivu ano. 

A cože se všechno skrývalo v bedně? Shrnu to do galerie. Ještě tam někde je kříž, kolečka, područky, však to znáte. Všimněte si kabelu vedoucího z opěráku. Nutno propojit se sedákem, jinak budete mít poloviční zážitek.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama