CoolerMaster Synk X: futuristické herní křeslo, co vám rozvibruje zadek
i Zdroj: Cooler master
Herní příslušenství Recenze CoolerMaster Synk X: futuristické herní křeslo, co vám rozvibruje zadek

CoolerMaster Synk X: futuristické herní křeslo, co vám rozvibruje zadek | Kapitola 5

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

14. 4. 2023 10:00 5

Seznam kapitol

1. Úvod, představení 2. Design, který potěší 3. Vzhůru do akce 4. Jedno velké ale.. 5. Zamyšlení na závěr

Hle, pátrání po nebeském sezení mne dovedlo do spárů židle z budoucnosti, která umí s uživatelem pořádně zamávat. A nejsou to jen planá slova, Synk X je vybavena haptickou odezvou a co se děje na monitoru, to dá uživateli pořádně sežrat.

Reklama

Tak jak to nakonec celé uchopit a zhodnotit? Pokud bychom brali Synk X čistě jako židli bez bonusů, tak je vzhledem k ceně neprodejná. Za třetinovou až poloviční cenu seženete kvalitní a pohodlné zdravotní kancelářské židle, které jsou uzpůsobeny k celodenní šichtě za stolem. Na Synk X tedy musíme nahlížet skutečně jako na cosi extra, jakéhosi průkopníka a novátora. V takovém případě je solidní herní křeslo doplněno o výbornou haptickou funkci, která parádně prohloubí zážitek z pařby. Židle je navíc bezchybně vyrobená, vypadá skvěle a plně nastavitelná. Sezení je pohodlné a záda nenaříkají (mě teda po pár hodinách začne protestovat zadek, ale to se mi stává u každé židle a proto se co hodinu zvednu a protahuju).

CoolerMaster Synk X: futuristické herní křeslo, co vám rozvibruje zadek
i Zdroj: Cooler Master

Z oné haptické odezvy profitují hlavně akční tituly a pokud chcete pocítit, jak moc kope brokovnice nebo kulomet M60, nemá to chybu. Jak již bylo řečeno, do vibrací se přenášejí jen nízké kmitočty, tudíž máte v zádech a pod zadkem v podstatě subwoofer. Ten ale nevyluzuje zvuky, nýbrž do vás hustí enormní dávku hřmění. Divoká akce v podání židle s vámi nehorázně zamává a je-li vřava opravdu hustá, dostáváte masáž jako řízek. Nemusím znova popisovat, jak to akci znásobí. Nejen že to vidíte a účastníte se, ale cítíte to na vlastní (a značně neklidné) střeva. Klidnější hry, kde se nic moc neděje, jsou samozřejmě bez odezvy. Dokud neosolíte citlivost na maximum, pak i soundtrack z kreslené adventury může do vaší kostry nepěkně zadunět. Co se filmů a muziky týče, u těch jsem vibrace vypnul, přišly mi rušivé, což je rozebráno v předchozí kapitole.

CoolerMaster Synk X: futuristické herní křeslo, co vám rozvibruje zadek
i Zdroj: Cooler Master

Pochopitelně největší zápor je cena kolem 28 tisíc korun. Ano, je to nové, neokoukané a ještě jsem takovou židli neviděl – třeba existuje, nepátral jsem. Nicméně za třicet si můžete koupit RTX 4070 Ti nebo RX 7900 XT a zatraceně kvalitní židli k tomu. Sice bez masírování zadku, ale to se dá oželet. Kromě ceny jsou mou další a poslední výtkou nízko položené područky, ale pro kratší člověky asi budou tak akorát. 

Pořád ale uvažuji nad tím, kdo si takovéhle parádní vibrační křeslo nakonec koupí. Na jednu stranu je to parádní zážitek, opravdu si díky ní připadáte přímo v akci, ale co když vás to po týdnu omrzí a unaví? Synk X, jak mi to tak připadá, není židle pro každého. Tipuji, že po ní budou lačnit hlavně ti, co rádi zkoušejí nové věci a technické vymoženosti a zároveň nemají hluboko do štrozoku.

Za spoustu peněz hromada vibračních zážitků navíc při hraní, navíc v parádním provedení. Pokud si chcete udělat radost a škváry máte dost, berte. Pro běžné lidi to ale není…

Cooler Master Synk X

Verdikt

Novátorský přístup k sezení za extrémní cenu, který vám zprostředkuje intenzivní herní zážitek.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Haptická odezva je v akčních hrách skvělá
Výborný design bez vlivu klasických "herních" židlí
Náramně příjemná látka opěrky a sedáku
Pohodlné područky
Opěrka pro nohy
Robustní konstrukce (pro běžné občany)
Pro vyšší postavy by to chtělo područky výše
Extrémní cena
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama