Corsair Ironclaw RGB Wireless – vydařená myš pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Corsair Ironclaw RGB Wireless – vydařená myš pro hráče

Corsair Ironclaw RGB Wireless – vydařená myš pro hráče | Kapitola 4

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

29. 5. 2019 03:00 12

Seznam kapitol

1. Úvod, balení, specifikace 2. Design, tlačítka, ergonomie 3. Senzor a software 4. Závěr

Všichni, kdo si potrpí na dobrou ergnomii, by měli zbystřit. Herní myš Ironclaw od Corsairu, která už nějakou dobu jezdí po pařanských podložkách, se dočkala bezdrátové modernizace a dalších vylepšení. Kromě USB ji můžete připojit i přes 2,4GHz bezdrát nebo Bluetooth. Podíváme se, jak si nový čistě vybroušený model vede.

Reklama

Závěr

Ironclaw RGB Wireless je celkově podařená myš. Ergonomicky výborná, s dostatečným počtem tlačítek, dobrým senzorem a stvořena z kvalitních materiálů. Nejvíc se mi líbí tvar, je to první myš, která je snad odlita z mého otisku dlaně. Rovněž změna CPI dvěma tlačítky s podsvícenou stupnicí na mě udělala dobrý dojem. Mezi plusy samozřejmě nechybí firemní špás Slipstream pro nízké latence a tři možnosti připojení – klasický USB kabel, Bluetooth a bezdrát 2,4 GHz. Výdrž baterie při bezdrátovém užití ale ani náhodou nebyla udávaných „až 16 hodin se standardním podsvícením“. Přesně jsem to neměřil, ale mám dojem, že druhý nebo třetí večer testování (celkem 10 nebo 12 hodin) myšák zhasl a byl v pánu. Musel být oživen elektřinou. Nejedná se však o chybu, specifikace jsou často nastavené za ideálních podmínek a trochu vylepšené, aby dobře bylo.

Corsair Ironclaw RGB Wireless – vydařená myš pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Ač je hardwarově a konstrukčně myš prakticky bez chyb (až na to hlasitější kolečko), tak zlobí aspoň software/firnware (takový z toho mám dojem). Zmíněné neprobuzení myši při probuzení PC z režimu spánku, zmatené nebo rovnou vypnuté podsvícení či kalibrace senzoru, která je jako střelba do vlastních řad a učiní ze svižného sprintera kulhající lamu. Jen doufám, že to zase nebyly rozmary čistě mého PC jako v případě nurafounů.

Nakonec, Ironclaw RGB Wireless je výborná herní krysa a když se jí vychytají firmwarové blechy, bude ještě lepší. Cena je stanovena na 79,99 dolarů. S daní, výpalným a státní zlodějnou to bude jistě přes dva tisíce českých kreditů, ale jen hádám, myš zatím nemá žádný obchod v nabídce.

Corsair Ironclaw RGB Wireless – vydařená myš pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Za půjčení myši děkujeme společnosti Corsair.

Corsair Ironclaw RGB Wireless – vydařená myš pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama