DiRT 3 — nejlépe vypadající závody s rozumnými nároky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek DiRT 3 — nejlépe vypadající závody s rozumnými nároky

DiRT 3 — nejlépe vypadající závody s rozumnými nároky | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

2. 6. 2011 03:00 29

Seznam kapitol

1. Druhá generace EGO enginu 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK bez vyhlazování 4. Výsledky GK s vyhlazováním 5. Vliv procesoru na hru 6. Vliv nastavení na hru I
7. Vliv nastavení na hru II 8. Vliv nastavení na hru III 9. Vliv nastavení na hru IV 10. Galerie in game screenshotů 11. Závěr

Kvalitních závodních her není nikdy dost a na špičce v oboru jsou bezesporu tituly od Codemasters. Po DiRT 2 a F1 2010 tak nyní přichází na rallye zaměřený DiRT 3. Po technické stránce se od svých sourozenců liší jen minimálně, hra je opět postavena na EGO enginu. Těšit se tak můžete na vynikající grafiku s přijatelnými hardwarovými nároky.

Reklama
DiRT 3 — nejlépe vypadající závody s rozumnými nároky
i Zdroj: PCTuning.cz

Technická stránka nového DiRTu 3 jde ve šlépějích předchozích závodních her od Codemasters. Hra je tak opět postavena na enginu EGO, který sice nese novinkami zavánějící označení 2.0, ve skutečnosti jde ale jen o mírnou evoluci směrem kupředu. Na druhou stranu to není v případě této hry vůbec na škodu, už tak skvělý vizuální zážitek ze hry je totiž ještě o trochu lepší a řadí DiRT 3 bezesporu na pozici nejlépe vypadající závodní hry současnosti.

DiRT 3 — nejlépe vypadající závody s rozumnými nároky
i Zdroj: PCTuning.cz

Navíc nejen grafika hry obecně, ale také optimalizace je u DiRTu 3 ukázková. Pokud se domníváte, že k hraní nových rallye na nejvyšší detaily budete potřebovat to nejvýkonnější železo na trhu, jste na velkém omylu. S tři roky starou grafikou sice pochopitelně můžete na nejvyšší detaily zapomenout, pokud však v počítači máte alespoň nVidii GeForce GTX 560 anebo AMD Radeon HD 6870 (na kartách AMD hra mimochodem běží o něco lépe), není problém DiRT 3 hrát naprosto plynule na nejvyšší detaily včetně vyhlazování hran ve Full HD rozlišení a že ten zážitek rozhodně stojí za to (některé screeny ze hry nemají daleko od fotek). Stejně tak nejsou přehnané ani nároky na procesor, v pohodě vám postačí dvoujádrový procesor Intel Core i3, případně dvoujádrový Phenom druhé generace od AMD.

DiRT 3 — nejlépe vypadající závody s rozumnými nároky
i Zdroj: PCTuning.cz

Zoufat nemusíte ani v případě, že je vaše železo o něco starší, a vy tak budete muset výrazně snižovat detaily. Různých nastavení totiž DiRT 3 nabízí spoustu a po jejich snížení také patřičně roste výkon. Pokud se tak rozhodnete snížit všechna nastavení grafiky na minimální, není problém se dostat na tří až čtyřnásobek původního frameratu, přičemž ani na nejnižší nastavení nevypadá DiRT 3 nijak ohyzdně.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Dell, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

 

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama