Dokáže AI předpovídat zločin? Kryptokrálovnu hledá FBI a Musk Twitter nekoupí #TYDEN 11/07/2022
i Zdroj: Pexels
Internet Článek Dokáže AI předpovídat zločin? Kryptokrálovnu hledá FBI a Musk Twitter nekoupí #TYDEN 11/07/2022

Dokáže AI předpovídat zločin? Kryptokrálovnu hledá FBI a Musk Twitter nekoupí #TYDEN 11/07/2022 | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

11. 7. 2022 06:30 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika

Čínská digitální špionáž, Lockdown Mode od Apple, datová centra nejsou zelená, auta s omezovači rychlosti, 23 TB uniklých dat o Číňanech, Meta bude propouštět a škrty ve filmech a seriálech

Reklama

Marketing, komunikace

Krach kryptoměn ovlivňuje reklamní průmysl. Kryptofirmy zásadně nebo zcela přerušily reklamní aktivity. Do letadlových schémat se, pochopitelně, oběti lákají nejlépe přes reklamu.


Bezpečnost, soukromí, právo

Rija Ignatova, „kryptokrálovna“, to dotáhla až do seznamu deseti nehledanějších osob od FBI. Podrobnosti o tom co tomu předcházelo v Příběh Kryptokrálovny a kryptoměny OneCoin je neuvěřitelné čtení.

Coinbase poskytuje geolokáční data ICE (migrační a celní správa v USA). Dostává za to zaplaceno.

Ex-šéf kyberbezpečnosti Uber jde k soudu. Je obviněný z krytí hackerských útoků a musí čelit obvinění z podvodu. Případ z roku 2016.

Google bude mazat informace o návštěvě interrupčních klinik a některých dalších míst (včetně center pro hubnutí a klinik estetické chirurgie). Možná je čas se zamyslet nad tím, proč se vlastně stále drží masivní udržování záznamů o poloze.

Zaměstnanec HackerOne prodával zprávy o chybách. Insider threat je jeden z nejčastějších problémů.

Plíživá invaze do soukromí. Třeba i v technologiích na rozpoznávání lidí na ulici. Města je mají nakoupené, ale nepoužívají je.

Hackeři tvrdí, že získali data o jedné miliardě Číňanů z šanghajské policejní databáze. 23 TB data je na prodej za 10 BTC a zahrnuje jména, data narození, čísla občanek a telefonní čísla. Navíc podle všeho i data o kriminalitě. Více v Hackers Claim Theft of Police Info in China’s Largest Data Leak a Vast Cache of Chinese Police Files Offered for Sale in Alleged Hack

100 tisíc nejpoužívanějších hesel od National Cyber Security Centre a Have I Been Pwned. Pokud je vaše heslo na tomto seznamu (TXT), je nutné, abyste ho okamžitě změnili.

Další 0day v Chrome, aktualizujte. Na 103.0.5060.114

Marriott opět hacknut, útočníci mají mít 20 GB dat, včetně údajů o platebních kartách, důvěrných dat o hostech a zaměstnancích. Marriott velikost i význam úniku popírá. V roce 2018 hackeři z Mariottu získali informace o zhruba 500 milionech hostů, o dva roky později o 5,2 milionech.

Projekty Web 3 hackeři tento rok připravili o více než 2 miliardy dolarů. Co na tom, že Web 3 neexistuje.

Instagram a Facebook Disneylandu hacknuty. Útočník přístup využil pro zveřejnění nespokojenosti se značkou.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama