Web3 je hloupost a transparentnost je reklamní buzzword číslo jedna #TYDEN 04/07/2022
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Web3 je hloupost a transparentnost je reklamní buzzword číslo jedna #TYDEN 04/07/2022

Web3 je hloupost a transparentnost je reklamní buzzword číslo jedna #TYDEN 04/07/2022

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

4. 7. 2022 07:00 2

Seznam kapitol

1. Na zahřátí, Internet, webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace a hry 3. Marketing, komunikace a bezpečnost 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika

Spotify Icebergify, TikTok stále problém, únik e-mailů z OpenSea, Hangouts (opět) končí, výprodej na Steamu, Instagram otáčí vše do Reels, placený Snapchat a propouštění na všech stranách.

Reklama

První vydání týdenního přehledu na PCTuning.cz. Poprvé zde, pro mne poprvé v novém redakčním systému, takže i hledání optimální formy. Po vložení prvního vydání je jisté, že to hledání bude ještě chvíli trvat. Obsah „sbírám“ celý týden, vydání v pondělí ráno. Pokud chcete v neděli večer, můžete si přihlásit odběr e-mailem, pokud chcete průběžně, tak @rychlofky na Twitteru. 

Nová podoba je rozdělená na kapitoly, u nichž určitě bude ještě pár dalších vydání probíhat hledání správné formy a délky (v původním přehledu šlo o jeden celistvý článek). Možná se ještě změní i složení sekci, byť k pár změnám už došlo (změnilo se pořadí a Hry jsou nově odděleny). 


Na zahřátí

Spotify Icebergify vám ukáže, co si Spotify myslí, že máte v oblibě. Možná to ale budou věci, o kterých ani nevíte, že existují. Vysvětlivky v Spotify iceberg: How to get the latest viral music chart Icebergify

Komisař FCC chce stáhnout TikTok z Apple Store a Play Store. Problémem je soukromí uživatelů i bezpečnost. Brendan Carr TikTok označuje za „vážnou hrozbu pro národní bezpečnost“.

OpenSea unikly e-maily uživatelů přes dodavatele Customer.io. Tamní zaměstnanec zneužil přístup, stáhl a poskytl e-mail někomu dalšímu. Týká se milionů lidí.

Právník najatý Apple na ochranu proti obchodování s důvěrnými informacemi byl obviněn z obchodování s důvěrnými informacemi.


Internet, webdesign

Skoro polovina informací o kliknutích v Google Search Console se vám neukazuje. Analýza od AHREFs nabízí i šikovný report pro Google Data Studio.

Web3 is bullshit. Lidé od kryptoměn se snaží do svého podfuku zapojit více lidí s tvrzeními o lepším internetu – nepravdivými – aby na tom vydělali.

Nalézáte na Amazonu čínský odpad? Je to čím dál tím horší, lavina čínských „prodejců“ zaplavila Amazon. Tentýž výrobek pod stovkami značek. Fascinující čtení v The Surprising Reason Your Amazon Searches Are Returning More Confusing Results than Ever

„Apple podkopal rozmanitost prohlížečů. Na rozdíl od tvrzení příznivců Apple omezení enginu na iOS nebrání „převzetí“ Chromem – alespoň to není primární efekt. Apple využívá moc nad prohlížeči, aby web vytěžoval a sabotoval, poškozuje všechny projekty enginů a odčerpává z webu budoucí potenciál“ Dobré čtení v Apple Is Not Defending Browser Engine Choice

Nejrychlejší zpravodajské weby. Na první místě web, který ani neznáte. Ale USA Today, Financial Times a The Guardian ano. České zpravodajské weby raději neotvírejte.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama