Fake aplikace, fake updaty: Komu lze ještě věřit?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Fake aplikace, fake updaty: Komu lze ještě věřit?

Fake aplikace, fake updaty: Komu lze ještě věřit? | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

22. 4. 2018 03:00 25

Seznam kapitol

1. Jablíčka z oplocené zahrádky 2. Pod kontrolou 3. Čtyři tipy jak poznat fejk 4. Záplaty jen na oko 5. Zdarma s bonusem

Apple je kritizován za svůj přístup ve formě „uzavřené zahrady“, kde klade přísná kritéria na zveřejněné aplikace. Ukazuje se ale, že přísnost má něco do sebe a nedějí se jim tak hrozné věci, na které narazíme na jiných platformách. Na to, že jste v bezpečí, se totiž nemůžete spoléhat, ani když instalujete aplikace pouze z oficiálních zdrojů.

Reklama

Jistý pohyb vpřed zde máme, ale stejně docela děsivé, že se výrobcům malwaru daří tyhle věci pašovat i do oficiálních storů a že sami výrobci jsou schopní připisovat datum patchů a tvářit se, že je vše v pořádku. Není to rozhodně jen problém Androidu – velmi rizikové jsou stránky s čínskými freewary, které nezřídka obsahují „instalátory pro aplikace zdarma“ místo samotných aplikací zdarma rozsévají adware a dost možná ještě horší věci. Vlézt si na stránky, které distribuují podobné „freewary“ je hodně riziková zábava. Přechod uživatelů k obchodům, které nabízí podobnou certifikaci i na PC, jako je například Steam, je zcela logický.

O to děsivější je ale představa, že vám dodavatel vašeho hardware či OS dodá fake patch. Jako by nestačilo, že vám občas dodá nepovedený patch, který vám sesype či vybrickuje vás systém. Jo, ještě fake patche, jako by toho bylo málo!

Koláž, původní foto Hariadhi - Own work, CC BY-SA 4.0, Link
i Zdroj: PCTuning.cz
Koláž, původní foto Hariadhi - Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama