Forza Horizon 4: závodnická událost roku
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Forza Horizon 4: závodnická událost roku

Forza Horizon 4: závodnická událost roku | Kapitola 2

Jan Schrenk

Jan Schrenk

17. 10. 2018 12:00 25

Seznam kapitol

1. Inspirace v TDU? 2. Vítejte do Skotska 3. 400+ aut? Proč ne. 4. Jízdní model
5. Vyvážená obtížnost, rozumná AI 6. Něco bugů 7. Děkuji, pánové

Je tomu téměř přesně rok, co Microsoft přenesl svou závodní sérii Forza z konzolí na PC. Tehdy se jednalo o okruhové závodění skryté pod názvem Forza Motorsport. Po v celku úspěšném přijetí nyní následoval mladší bráška. Ano, ten, který naše supersporty svede ze závodních okruhů do běžného provozu. Je to událost roku?

Reklama

Vítejte do Skotska

Jak jsem již taktně naznačoval v úvodníku, Forza Horizon není o kroužení na okruzích, ale o využití běžných silnic, cest…a také polí, luk, strání a pokud vám to někde příliš uklouzne, tak i lesů.

Forza Horizon 4: závodnická událost roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Když jsem narazil na první video z připravované nové Forzy, tak se ke mně ale dostavilo určité zklamání. Ono se tam jezdí vlevo? A to jako proč? Jak si na to budu zvykat? Ano, Forza nás zavede do Velké Británie, konkrétně na sever, do okolí skotského města Edinburghu. Mapa pokrývá relativně malou plochu cca 10 x 10 km, která je navíc upravena dle fantazie autorů. Velkoměsto Edinburgh tak ve virtuálním světě odpovídá svou velikostí spíše menšímu okresnímu městu než skotské metropoli. Zmenšování má ale jeden zásadní přínos: Nejen že narazíte na malé ploše na velké množství vesnic a doslova extrémní (ale stále nerušící) množství silnic, on se bude měnit i ráz krajiny jako celek. Agrární oblast na jihu, planiny na západě, husté lesy kdesi na jihozápadě a na severu pravé skotské „highlands“ (ano, odtud pochází kultovní Connor MacLeod - Highlander). Přemýšleli jste, jaké je to závodit v opuštěném povrchovém dole? Tak i to se vám tady splní. A uprostřed všeho se na skále tyčí hrad Edinburgh. Ono vůbec na mapě najdete více památek, které byly do herního světa přeneseny jako věrné kopie svých reálných protějšků, byť pochopitelně z výše uvedeného důvodu nejsou na tom správném místě.

Forza Horizon 4: závodnická událost roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama