Forza Horizon 4: závodnická událost roku
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Forza Horizon 4: závodnická událost roku

Forza Horizon 4: závodnická událost roku | Kapitola 3

Jan Schrenk

Jan Schrenk

17. 10. 2018 12:00 25

Seznam kapitol

1. Inspirace v TDU? 2. Vítejte do Skotska 3. 400+ aut? Proč ne. 4. Jízdní model
5. Vyvážená obtížnost, rozumná AI 6. Něco bugů 7. Děkuji, pánové

Je tomu téměř přesně rok, co Microsoft přenesl svou závodní sérii Forza z konzolí na PC. Tehdy se jednalo o okruhové závodění skryté pod názvem Forza Motorsport. Po v celku úspěšném přijetí nyní následoval mladší bráška. Ano, ten, který naše supersporty svede ze závodních okruhů do běžného provozu. Je to událost roku?

Reklama

400+ aut? Proč ne.

U Forzy Motorsport jsem si maličko postěžoval, že obsah neodpovídá staženým 100 GB dat. Mladší bráška má „jen“ nějakých 65 GB. Ano, je to stále hodně, ale přijde mi, že za každý gigabajt paměti dostávám především mnohem více obsahu.

Forza Horizon 4: závodnická událost roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Množství aut i značek je extrémní. Nenarazil jsem na značku, která by mi ve hře chyběla, nicméně připouštím, že pár modelů mi vývojáři nedopřáli. Ono to ze screenshotů bude dosti patrné. A i kdyby ne, tak o tom melu snad v každém druhém článku: Mám slabost pro BMW a Ferrari. Zatímco Ferrari mé choutky naplnilo zcela, tak u BMW mi chyběl model E46, který byl nejen mým věrným společníkem ve světě virtuálním, ale po krásné čtyři roky i v tom reálném. Milovanou E46 jsem prodal až poté, co do kufru nešel naložit půl metrák plínek a kočárek. Absence tohoto populárního modelu mi není jasná zvláště za situace, kdy snad všechny další modely od roku 1980 přítomné jsou a konkrétně E46 působí ve Forze Motorsport. Ale to nevadilo, pro analýzu jízdního modelu jsem vzal za vděk starší E36. V té jsem sice strávil roky jen dva, ale také nemálo krásné. Virtuálně jsem hodně sedlal ještě Ferrari 512 TR. V jeho případě se jedná o jakýsi „devadesátkový“ facelift legendární „osmdesátkové“ Testarossy. Ferrari jsem, žel Bohu, zatím v reálném světě neochutnal. Ale třeba když budu poctivě pracovat, tak jednou…

Forza Horizon 4: závodnická událost roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama