Goldmax Panther i7 - mobilní stroj s Core i7
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Goldmax Panther i7 - mobilní stroj s Core i7

Goldmax Panther i7 - mobilní stroj s Core i7 | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

15. 9. 2009 03:00 35

Seznam kapitol

1. Goldmax Panther i7 - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru 7. Testy operační paměti
8. Testy grafické karty - standardní 9. Testy grafické karty - moderní hry I 10. Testy grafické karty - moderní hry II 11. Testy pevného disku 12. Test výdrže baterie 13. Vyhodnocení a závěr

Jste milionář, nevíte co s penězi a chcete si koupit nejvýkonnější notebook na světě, či jen patříte mezi pravé profesionály, pracujete v programech jako CAD, Cinema 4D či Maya? Ať už patříte do kterékoliv zmíněné skupiny, nebo si chcete jenom přečíst něco o jednom z nejvýkonnějších dostupných notebooků, určitě vás bude zajímat dnešní recenze.

Reklama

Design

Goldmax Panther i7 - mobilní stroj s Core i7
i Zdroj: PCTuning.cz

V designu toho šasi Clevo nikdy mnoho nenabízela a ani nejdražší a největší šasi nenabízí žádné stylové provedení. Pokud to tak lze říct, tak Goldmax Panther i7 je "notebook jako každý druhý", pouze s drobátko výkonnějším hardwarem pod kapotou a poněkud většími rozměry.

Materiály/provedení

Také z použitých materiálů příliš nadšeni nebudete. Kdo by za svých baťovských 99 tisíc čekal víc než než jen plastový notebook, bude zklamán. Jedinou výjimkou je část víka, které je vyrobeno z kartáčovaného hliníku. Nicméně je otázka, zda je plastové provedení takový problém, protože při rozměrech a hmotnosti Pantheru i7 nepřichází pravidelné nošení v úvahu a většinu času bude notebook na jednom místě a převážet se dá pouze autem.

Do třetice je tu dílenské zpracování. Ani to na mne nedělá nijak velký dojem, kvalitě jakou nabízejí přenosné počítače Toshiba, Lenovo či vyšší řady notebooků Dell se Clevo ani zdaleka nepřibližuje. Za počítač s nejvyšší pěticifernou cenou bych osobně čekal špičkové dílenské zpracování, ve kterém nenajdu ani chybičku.

Rozměry

Co čekat od přenosného počítače, který je osazen nejvýkonnějším procesorem na světě? Na šířku a délku má stroj 40/30 centimetrů, což odpovídá rozměrům většiny 17" notebooků. Horší je to s výškou, která je včetně víka téměř sedm centimetrů a hlavně hmotností. Ta je lehce přes pět a půl kilogramu, včetně zdroje se dostanete na sedm. Ne, Goldmax Panther i7 opravdu není stroj na každodenní nošení.

Víko

Goldmax Panther i7 - mobilní stroj s Core i7
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Vnitřní část víka je jako jediná vyrobena z kartáčovaného hliníku a uprostřed víka najdete logo Eurocom.

Spodní kryt

Goldmax Panther i7 - mobilní stroj s Core i7
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Zespodu si všimněte mnoha otvorů pro ventilátory a štítku od výrobce (šasi je původně opravdu od Cleva).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama