harmony-remote-555-robotizovane-dalkove-ovladani
Zábava Článek Harmony Remote 555 - "robotizované" dálkové ovládání

Harmony Remote 555 - "robotizované" dálkové ovládání | Kapitola 4

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

26. 9. 2007 01:00 17

Seznam kapitol

1. Úvod, balení a příslušenství 2. Harmony Remote 555 - design 3. Logitech Harmony Remote Software 4. Ovládání a závěr

Společnost Logitech přišla před časem s celou řadou zajímavých univerzálních dálkových ovládání Harmony (DO této řady jsou programovatelná s pomocí PC připojeného k internetu). Harmony Remote 555 s monochromatickým displejem je kousek, na který se podíváme dnes, neboť i když je jednou z levnějších variant, nabízí 99% funkčnosti svých mnohem dražších kolegů.

Reklama

Ovládání

Prvotní nastavení všech funkcí a aktivit je bohužel delší časovou záležitostí a často zabere minimálně hodinu, samozřejmě v návaznosti na počet jednotlivých přístrojů. Po prvotním správném nastavení již ovládání zvládá vše na jedničku a veškerá další ovládání je možno uložit mimo dosah. Udávaná vzdálenost, na kterou je Harmony Remote 555 schopen spolehlivě pracovat, je 5-10m. Životnost baterií (4x AAA) je potom až 4 měsíce.

Harmony Remote 555 - "robotizované" dálkové ovládání
i Zdroj: PCTuning.cz

Někdy se stane, že ovládání tzv. ztratí synchronizaci, což neznamená nic jiného, než že se signál z ovládání k přístroji jednoduše nedostal. To může nastat v případě, že před ovládáním je zrovna ve chvíli vyslání signálu jakákoliv překážka, např. že někdo zrovna prošel. I na tento problém Logitech myslel a vyhradil jedno tlačítko na ovládání funkci Help, která se snaží pomocí jednoduchých otázek zjistit, kde je problém a který přístroj signál nedostal. Stejně tak může dojít ke ztrátě synchronizace i pokud je přístroj vypnut přímo tlačítkem na něm.

Harmony Remote 555 - "robotizované" dálkové ovládání
i Zdroj: PCTuning.cz

Logitech navíc přidal i další dvě univerzální funkce tlačítkům Picture a Sound. Pomocí těchto dvou tlačítek je možno rychle nastavit předdefinované profily obrazu a zvuku. Po jejich stisku se na displeji zobrazují jednotlivé funkce, které lze samozřejmě změnit v dodaném softwaru. Bohužel toto zjednodušení se může jednoduše změnit v nevýhodu a to zejména v podobě obrovského množství nabízených funkcí. Rolování po 26 obrazovkách je opravdu zdlouhavé, ale není problém vybrat pouze ty nejdůležitější funkce a pomocí softwaru ty zbylé z nabídky vyřadit.

Harmony Remote 555 - "robotizované" dálkové ovládání
i Zdroj: PCTuning.cz

K vypnutí všech zapnutých přístrojů, potom slouží malé tlačítko na přední straně přístroje.

Závěr

Až na pár neduhů v podobě výše popsaných tlačítek prospěl Harmony Remote 555 na výbornou. Celkově se jedná o velice dobrý produkt, který svůj účel (tj roli hlavního domácího ovladače) dokáže splnit na jedničku. Cena ovládání se pohybuje kolem 2600,- KČ s DPH.

Harmony Remote 555 - "robotizované" dálkové ovládání
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak již bylo řečeno, v prodeji jsou i lepší modely Harmony - například s barevným nebo dotekovým displejem, ale bohužel jsou cenově na úplně jiné hladině. Pokud hledáte univerzální dálkové ovládání, které bude umět i některé funkce navíc, je Harmony Remote 555 zcela jistě poměrně výhodnou koupí.

Za zapůjčení dálkového děkujeme společnosti Alfa Computer CZ, s.r.o.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama