hercules-muse-pocket-usb-5-1-zvuk
Hardware Článek Hercules Muse Pocket: USB 5.1 zvuk

Hercules Muse Pocket: USB 5.1 zvuk

Petr Válek

Petr Válek

7. 1. 2004 00:00 14

Seznam kapitol

1. Hercules Muse Pocket USB 5.1 2. Ovládání a zvuk, závěr

V nedávném testu zvukových karet jsme zjistili jak se dají zvukové karty testovat. Do redakce nám české zastoupení firmy Hercules zapůjčilo novinku, externí zvukovou kartu Hercules Muse Pocket USB 5.1 a pokud je ještě téma zvuku trochu žhavé, nebude od věci tuto externí zvukovku otestovat. Co nám USB zvuková karta nabízí a jak je na tom s kvalitou zvuku zjistíme v dnešním minitestu.

Reklama

Firma Hercules v nedávné době přišla z modelem externí 5.1 zvukové karty Hercules Muse Pocket. Na první pohled se jedná o "luxusní" doplněk notebooku nebo PC pro uživatele, který potřebují jednoduše externí řešení. Podpora USB 2.0 je už dnes samozřejmostí. Co nám tedy Hercules nabízí.

Specifikace

  • 16bit/22, 32, 44 a 48KHz (přehrávání i nahrávání)
  • USB 2.0 (USB 1.1 kompatibilní)
  • 5.1 kanálový zvuk
  • Podpora DirectSound, EAX, Sensaura
  • Výstupy: 4x Stereo jack (přední, centr&subwoofer, zadní, sluchátka)
  • Vstupy: 2x Stereo jack (Line-in, mikrofon)
  • Rozměry: výška 56 mm, průměr 86 mm

Minimální konfigurace

  • Pentium™ III nebo Athlon™ 500 MHz a vyšší
  • 32MB RAM
  • Operační systémy Win 2000, Win ME, Win XP, Win 98SE

Balení

Zařízení dostanete v papírové krabici, ze které po otevření vylovíte přístroj, manuál a CD s ovladači a softwarem. Kromě driverů pak naleznete na CD samozřejmě control panel a media station II. Nechybí ani elektronický manuál.

Vybavení vstupy je založeno na analogových 3,5mm jack. Na výrobku najdete konektory jak pro připojení 5.1 reproduktorů, tak i samozřejmě zvlášť výstup na sluchátka a nechybí také vstupy v podobě Line-in a mikrofonního vstupu. I když je zařízení určeno především jako doplněk k notebookům, přesto bych si dovolil vytknout absenci digitálního vstupu.


Schéma zapojení jednotlivých vstupů a výstupů.

Zařízení je k počítači připojitelné přes USB a podporuje samozřejmě USB 1.1 i USB 2.0. Kabel je dostatečně dlouhým, přesněji využijete 150cm. Nepotřebuje externí napájení.


Ani malý, ani velký..., můžete porovnat se zapalovačem.

Jak už jsem podotkl jedná se zařízení s luxusním vzhledem. Je celé vyrobeno z hliníku, přičemž horní díl je také potenciometrem, který dokáže kromě otáčení také po stisku aktivovat funkci mute.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama