Herní headset Func HS-260: robustní, komfortní, funkční
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Herní headset Func HS-260: robustní, komfortní, funkční

Herní headset Func HS-260: robustní, komfortní, funkční | Kapitola 5

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

13. 3. 2014 11:00 7

Seznam kapitol

1. Herní sluchátka Func HS-260: představení 2. Design a provedení 3. Ergonomie 4. Zvukové podání 5. Mikrofon 6. Závěr

Herní sluchátka Func HS-260 jsou dalším počinem obnovené značky. Na první pohled zajímavý produkt s vyšší cenou čelí tvrdé konkurenci zaběhlých značek a produktů. Poskytnou HS-260 nějaké pádné argumenty proč je pořídit? Jedná se o opravdová herní sluchátka? To jsou otázky, kterými se dnes budeme zabývat.

Reklama

Dostáváme se k oblasti, které je poměrně specifická pro herní příslušenství. Nekupujeme totiž sluchátka, ale spíše headset, jinými slovy sluchátka s mikrofonem. Pro hráče je to důležitý aspekt - komunikace je v řadě online her klíčová. Otázkou je kvalita podání zvuku mikrofonem.

Herní headset Func HS-260: robustní, komfortní, funkční
i Zdroj: PCTuning.cz

Tento faktor není něčím, co by ovlivňovalo přímo uživatele samotného, ale má to vliv především na opačný konec spojení, jeho spoluhráče a kamarády. Proč tedy pořizovat sluchátka a hledat u nich kvalitní mikrofon? Důvody zde snad není potřeba rozvádět, ale pokud vám nebude rozumět nebo jen těžko, prostě se nedomluvíte, respektive se s vámi nebudou ostatní bavit tak ochotně.

Herní headset Func HS-260: robustní, komfortní, funkční
i Zdroj: PCTuning.cz

Další věc je, že stejně jak sluchátka, tak i mikrofon je jen jednou z několika částí systému záznamu zvuku. Ano, zvuková karta zde hraje velmi významnou roli, možná ještě více než u samotné reprodukce zvuku.

Jak je to tedy s mikrofonem u sluchátek Func HS-260? Podívejme se na konstrukci mikrofonu a jeho připojení. Na obou sluchátkových pohárcích jsou vstupy jack se čtyřmi kontakty. Mikrofon je možné zapojit do libovolného portu - můžete tedy mít mikrofon na pravé i levé straně sluchátek. Na mikrofonu je jednoduchý posouvací přepínač, který slouží k vypnutí mikrofonu. Zde je vše v pořádku, vypínání a zapínání nepřináší žádný rušivý zvuk.

Herní headset Func HS-260: robustní, komfortní, funkční
i Zdroj: PCTuning.cz

Se samotným zvukem mikrofonu je to komplikovanější. Kvalita nahrávaného zvuku je v pořádku, zvuk není nijak výrazně zkreslený a celkové podání je vyrovnané. Problém ale nastává tehdy, pokud jste zvyklí používat microphone boost (zesílení snímaného signálu obvykle o 20 dB). Z neznámého důvodu dochází k přenosu přehrávaného zvuku ve sluchátkách i do mikrofonu (zda je to příliš velkou citlivostí mikrofonu nebo jinou technickou závadou se mi nepodařilo zjistit). Osobně tuto stránku sluchátek považuji za zklamání a i celkem zásadní nedostatek.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama